UPDATE Accident feroviar la Feteşti, pe linia Bucureşti – Constanţa: Două marfare s-au ciocnit, trenurile circulă pe rute ocolitoare

Feteşti accident feroviar

UPDATE : CFR Infrastructură anunţă reluarea circulaţiei feroviare dar cu tracţiune diesel

,,Trenurile de călători spre și dinspre Litoral și-au reluat circulația pe ruta directă București – Constanța și retur, traficul desfășurându-se în condiții normale (cu tracțiune electrică) până în stația Ovidiu, stație din care garniturile sunt tractate cu o locomotivă Diesel până în stația Bărăganu, de unde își continuă călătoria, în condiții normale de trafic, cu locomotivele electrice.
Menționăm faptul că, această măsură are drept scop reluarea circulației pe ruta directă București – Constanța și retur, evitând astfel redirecționarea trenurilor pe variantele ocolitoare, și reducerea minutelor de întârziere acumulate în graficul de circulație.”

ŞTIREA INIŢIALĂ :

Două trenuri de marfă s-au ciocnit la Feteşti pe Magistrala M 800 Bucureşti – Constanţa, iar circulaţia feroviară este închisă de la miezul nopţii. Trenurile spre și dinspre Litoral circulă pe rută deviată, anunță CFR Călători.

„Magistrala 800, în zona de triaj din stația CF Fetești/IL – un tren marfar încărcat cu fier vechi a colizionat un tren marfar încărcat cu ciment. Potrivit datelor de primă sesizare, două persoane au suferit leziuni (mecanicul de locomotivă a suferit răni în zona capului și a plecat de la locul accidentului, iar șeful de tren a suferit leziuni minore). Coliziunea s-a soldat și cu avarii la mai multe vagoane și la locomotiva trenului ce a colizionat din spate, firele de înaltă tensiune fiind avariate. Circulația feroviară este oprită”, arată o informare a Poliției.

Potrivit CFR Călători, un tren privat de marfă, care era garat la linia II, în stația CF Fetești, a fost tamponat de un al doilea tren privat de marfă, care a depățit semnalul de OPRIRE de la intrare în stație și a intrat în trenul garat. În urma tamponării, 4 vagoane din compunerea primului tren de marfă au deraiat, iar din cel de-al doilea tren au deraiat 14 vagoane, iar locomotiva s-a răsturnat.

„Din cauza acestui eveniment feroviar, soldat fără victime omenești, dar cu mari pagube materiale, traficul feroviar pe raza stației Fetești, atât spre Bărăganu, cât și spre Movila este blocată”, arată compania.

Din cauza evenimentului produs în zona staţiei Fetești, toate trenurile spre și dinspre Litoral de pe ruta București – Constanța vor circula pe rute deviate.

„O parte din trenuri, cele ce tranzitează Bucureștiul, vor circula pe ruta deviată prin Ciulnița – Slobozia – Țăndărei – Fetești, iar restul prin Ploiești – Buzău – Făurei – Fetești”, arată CFR.

Până la această oră, sunt anulate trenurile 8021/8024 București Nord – Constanța și retur, 8012/8023 Fetești – București Obor și retur, 8443/8529/8591 Ciulnița – Călărași Sud și retur, 8581/8580 Slobozia Veche – Ciulnița și retur.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *