Acționarii Transporturi Auto Giulești au decis vânzarea unui teren de 15.000 mp de pe Calea Giulești

agricultura, fermier, teren agricol, recolta sursa foto: Pexels/ Binyamin Mellish

Acționarii companiei Transporturi Auto Giulești au aprobat vânzarea unui teren de peste 15.000 mp situat pe Calea Giulești către un investitor încă neanunțat.

Cei șapte acționari prezenți la Adunarea Generală au aprobat și prețul de vânzare, estimat la la 2-3 milioane de euro, dar și constituirea unei ipoteci în favoarea cumpărătorului, pentru a garanta restituirea tranșelor de bani acordate ca avans de acesta în caz că tranzacția va pica.

Cei mai mari acționari au companiei sunt Eugen Pătrușcă cu 34,1% dintre acțiuni, Sofia Baltag cu 12,5%, și alți acționari cu o deținere cumulată de 53,3%.

Prețurile terenurilor pretabile pentru dezvoltări imobiliare din București, aproape s-au dublat ȋn 2021, față de ȋnceputul pandemiei. Cele mai scumpe zone din Capitală rămân centrul și nordul, arată o analiză a companiei de consultanță imobiliară, Investpoint.

,,Prețurile au crescut substanțial, în 2021, față de anii anteriori. Dacă dezvoltatorii tranzacționau în 2019-2020 un teren pretabil pentru un bloc la 400-600 Euro/mp, în zonele mediene ale Bucureștiului, anul acesta, prețul pentru același lot de teren aproape s-a dublat. În ultima vreme, mulți dezvoltatori imobiliari – atât din zona de rezidențial cât și de retail – au început să caute loturi de teren pentru noi proiecte. Focusul este pe zona centrală, unde unele tranzacții au ajuns și la 4.000 – 5.000 euro (în Piața Victoriei) sau 5.000 – 6.000 Euro (în Aviatorilor) pentru un metru pătrat de teren”, spune Cristian Nicola, CEO Investpoint.

Din analiza prețurilor terenurilor, în cele mai cerute zone de dezvoltare pe piața rezidențială, au rezultat valori între 400 și 800 euro, la periferie (Otopeni, Păcii), și 3.500 – 4.500 euro pentru mp de teren în centrul Capitalei (Piața Victoriei și Aviatorilor).

sursa foto: Pexels/ Binyamin Mellish

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *