Acţiunile Hidroelectrica, cele mai lichide titluri ale acestei săptămâni la Bursa de la Bucureşti

BNR Hidroelectrica listare Bursa de Valori București Sursa foto: Ilona Andrei/ G4Media

Valoarea tranzacţiilor derulate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) în săptămâna care se încheie duminică s-a cifrat la 248 milioane de lei, iar capitalizarea a urcat la 304 miliarde de lei, potrivit datelor publicate de BVB, consultate de Agerpres.

Cea mai bună zi de tranzacţionare a fost marţi, 9 ianuarie, când s-a înregistrat un rulaj de peste 64 milioane de lei, iar cea mai slabă zi, joi, 11 ianuarie, cu o valoare a tranzacţiilor de 36,9 milioane de lei.

Acţiunile Hidroelectrica au fost cele mai lichide titluri pe segmentul principal al BVB, cu tranzacţii de 44,4 milioane de lei şi o creştere a preţului cu 2,93%.

În topul tranzacţiilor se mai află titlurile OMV Petrom, cu tranzacţii de aproape 37,6 milioane de lei (+1,93%), şi Banca Transilvania, cu 23,4 milioane de lei (+2,47%).

Cele mai importante creşteri ale cotaţiilor au fost înregistrate de acţiunile UCM Reşiţa (97,37%), Socep (23,15%) şi Compa (+14,37%).

La polul opus, scăderi importante au fost consemnate de acţiunile Mecanică Fină, cu un declin de 5,92%, urmate de cele ale AAGES (-4,84%) şi cele ale Chimcomplex Borzeşti (-3,25%).

Sursa foto: Ilona Andrei/ G4Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *