Acţiunile Siemens Energy s-au prăbușit din cauza problemelor diviziei de turbine eoliene

siemens gamesa Sursa foto: Facebook/Siemens Gamesa

Acţiunile Siemens Energy au scăzut vineri cu peste 37%, după ce compania şi-a anulat estimarea referitoare la profitul anual şi a avertizat că problemele costisitoare ale diviziei sale de turbine eoliene ar putea dura ani de zile, transmite CNBC.

Compania a anunţat joi seara că o analiză a problemelor la filiala Siemens Gamesa a constatat ”o creştere substanţială a numărului de defecţiuni la componentele turbinelor eoliene”.

Consiliul de administraţie al Siemens Gamesa a iniţiat ”o evaluare tehnică extinsă”, menită să îmbunătăţească calitatea produsului, despre care compania-mamă a spus că va crea ”costuri semnificativ mai mari” decât se presupunea anterior, estimate acum a depăşi 1 miliard de euro.

”Este prea devreme pentru a avea o estimare exactă a impactului financiar potenţial al subiectelor de calitate şi pentru a evalua impactul revizuirii ipotezelor noastre asupra planurilor noastre de afaceri. Cu toate acestea, pe baza evaluării noastre iniţiale de astăzi, amploarea potenţială a impactului ne determină să retragem ipotezele de profit pentru Siemens Gamesa şi, în consecinţă, ghidurile de profit pentru Siemens Energy Group pentru anul fiscal 2023”, a spus Siemens Energy într-un comunicat.

CEO-ul Siemens Energy, Christian Bruch, le-a spus jurnaliştilor, într-o convorbire telefonică de vineri, că ”au fost ascunse prea multe sub covor” la Siemens Gamesa şi că problemele de calitate sunt ”mai grave decât credea el că este posibil”, potrivit Reuters.

 

Sursa foto: Facebook/Siemens Gamesa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *