Administraţia Biden alocă 1,7 miliarde de dolari urmăririi variantelor foarte contagioase ale coronavirusului

Testarea-coronavirus

Administraţia Biden a anunţat vineri că va aloca 1,7 miliarde de dolari pentru urmărirea variantelor foarte contagioase ale coronavirusului, care implică un pericol major pentru lupta Statelor Unite împotriva pandemiei, transmite Reuters, citat de news.ro.

Fondurile, provenite din planul de ajutor pentru Covid, în valoare de 1.900 miliarde de dolari, pomulgat luna trecută, vor fi utilizate pentru a ajuta la îmbunătăţirea detectării, monitorizării şi combaterii ”tulpinilor noi şi potenţial periculoase”, a anunţat Casa Albă într-un comunicat de presă.

Variantele Covid reprezintă acum aproximativ jumătate din toate cazurile din SUA, potrivit Casei Albe. Mutaţiile pot fi cu până la 70% mai transmisibile decât tulpina iniţială, a spus directorul Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, Rochelle Walensky.

Răspândirea lor continuă ”face ca măsurile de oprire a transmiterii să fie şi mai dificile şi ameninţă să ne copleşească din nou sistemul de sănătate, în anumite părţi ale acestei ţări”, a afirmat Walensky într-un briefing de presă.

Ea a menţionat că B.1.1.7, varianta identificată iniţial în Regatul Unit, a reprezentat 44% din coronavirusul răspândit în SUA în săptămâna începută în 27 martie.

Răspândirea variantelor contribuie la o creştere ”foarte îngrijorătoare” a cazurilor, spitalizărilor şi vizitelor la camera de urgenţă, a spus Walensky.

Decesele medii zilnice au crescut pentru a treia zi consecutiv, la peste 700, a mai spus ea.

Casa Albă a declarat că o sumă de 1 miliard de dolari va fi utilizată pentru a susţine CDC şi alţi oficiali din domeniul sănătăţii să extindă secvenţierea genomică, ceea ce îi va ajuta să identifice mutaţiile.

Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.