Administraţia pentru Medicamente şi Alimente SUA a autorizat utilizarea a încă două loturi de vaccinuri Johnson&Johnson

Redacția nov. 7, 2021 0 comentarii
vaccin vaccinare Covid coronavirus sursa Pexels

Administraţia pentru Medicamente şi Alimente (FDA) din Statele Unite a autorizat utilizarea a încă două loturi de vaccinuri într-o singură doză pentru Covid-19 ale Johnson & Johnson produse la fabrica din Baltimore a Emergent BioSolutions, care a avut probleme legate de siguranţa producţiei, transmite Reuters, citată de News.ro.

FDA a autorizat în total 11 loturi de vaccinuri produse la fabrica respectivă.

În aprilie, autorităţile americane au oprit producţia la fabrica respectivă după ce ingredientele din vaccinul pentru Covid-19 al AstraZeneca, produs şi el în fabrică la acea vreme, au contaminat un lot de vaccin J&J.

Autorizarea acordată vineris-a bazat pe o revizuire amănunţită a documentelor fabricii şi a testelor de calitate de către producător şi luând în considerare actuala urgenţă de sănătate publică legată de Covid-19, a anunţat agenţia de sănătate într-un comunicat.

Se estimează că între 30 şi 50 de milioane de doze de vaccin Covid-19 ale Johnson & Johnson, fabricate la începutul acestui an, au rămas depozitate în uzina din Baltimore de multe săptămâni, aşteptând undă verde din partea autorităţilor de reglementare din SUA pentru a fi livrate, au declarat pentru Reuters două surse familiarizate cu problema.

sursa foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *