Aeronavele companiei ungare Aeroexpress vor opera zboruri între Budapesta şi Cluj-Napoca

Budapesta, Ungaria Sursa foto: Pexels

Compania ungară Aeroexpress Regional va lansa, începând cu data de 16 decembrie, zboruri pe ruta Budapesta – Cluj-Napoca – Budapesta, mai devreme decât era planificat, datorită interesului ridicat pentru acest serviciu, se arată în comunicatul companiei aeriene remis, joi, Agenţiei ungare de presă MTI, scrie Rador.

Potrivit documentului, experienţa a arătat că, în urma perioadei de testare de două luni, rămâne prioritară menţinerea legăturilor aeriene între cele două oraşe, iar zborurile vor fi disponibile până la data de 15 februarie.

Firma BASe Airlines, coproprietarul Aeroexpress, este cea care operează zborurile, aceasta fiind o companie aeriană cu capital ungar cu zeci de ani de experienţă în Europa. Potrivit comunicatului, Aeroexpress intenţionează să lanseze în primăvară noi zboruri regionale, iar planul său este să creeze legături noi cu Debrecen şi Târgu Mureş, şi să mai adauge şi alte destinaţii.

Compania aeriană negociază cu operatorii principalelor aeroporturi din Ungaria şi Transilvania pentru a evalua preferinţele călătorilor, iar potenţialii pasageri pot contribui la acest proces prin completarea unui chestionar aflat pe site-ul companiei aeriene, se mai arată în document.

Companiile aeriene regionale joacă un rol important în Europa. În anii de dinaintea pandemiei, aproximativ 60 de astfel de companii au operat pe continent, în anul 2017 au transportat 77 de milioane de pasageri pe aproximativ un milion de zboruri şi 2.700 de linii.

În ultimul deceniu însă, în Ungaria a lipsit oferta de conectivitate aeriană regională, subliniză comunicatul.

Potrivit informaţiilor aflate pe site-ul Aeroexpress Regional, acţionarul fondator al companiei este BASe Airlines Zrt., o companie cu capital 100% ungar, cu o experienţă de 31 de ani pe piaţă şi o experienţă semnificativă în domeniul aviaţiei regionale în Europa, iar printre fondatori se numără şi persoane fizice.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *