Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu va primi o finanțare de 136 milioane de lei din fonduri europene

Redacția apr. 19, 2022 0 comentarii
aeroport Mihail Kogălniceanu

Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu va beneficia de o finanţare totală de 136 milioane de lei din fonduri europene pentru creşterea nivelului de siguranţă şi confort dar şi pentru dezvoltarea capacităţii de operare, scrie Agerpres.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, şi Bogdan Ionuţ Artagea, directorul general al Aeroportului, au semnat marţi cele trei contracte de finanţare cu fonduri europene.

„Am semnat astăzi (marţi, n.r.) trei contracte de finanţare importante pentru Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu! Fondurile europene, alocate prin #POIM, vor ajuta aeroportul să se ridice la standarde europene de siguranţă şi confort. Creşterea fluxurilor de pasageri şi a interesului operatorilor economici pentru acest aeroport vor conduce la dezvoltarea întregii zone”, a transmis Sorin Grindeanu.

Potrivit acestuia, prin banii europeni alocaţi, Aeroportul va putea să deruleze 3 contracte: pentru creşterea nivelului de siguranţă vor fi achiziţionate sisteme moderne de supraveghere video şi de control al accesului; pentru un confort sporit vor fi achiziţionate echipamente moderne de verificare a persoanelor şi bagajelor; pentru dezvoltarea capacităţii de operare va fi montat un sistem nou de balizaj luminos pe pistă care va permite aterizarea şi decolarea aeronavelor inclusiv în condiţii de vizibilitate redusă.

Toate cele trei contracte, în valoare de 136 milioane de lei, trebuie finalizate până în luna aprilie anul viitor, a mai scris şeful de la Transporturi.

Facebook/ Aeroportul Mihail Kogălniceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *