Agenție de turism: Prețurile vacanțelor ar putea crește în acest an cu 20-25%

Redacția feb. 8, 2022 0 comentarii
Woman in white walking over a wooden jetty in the Maldives

 

Românii se pot aștepta pentru acesst an la o creştere generală a preţurilor vacanţelor chiar cu 20-25% faţă de anul 2021, estimează agenția Eturia, conform News.ro. În ceea ce privește destinațiile, dacă anul trecut vedeta a fost Maldive, pentru anul 2022, agenția va include în pachetele sale o serie de destinaţii noi, precum Cuba, Jamaica şi Thailanda, dar şi Sri Lanka, Mauritius, SUA, Argentina şi Bali, Indonezia.

În cifre, 45% dintre clienţii Eturia au ales să călătorească cu zboruri charter în 2021, respectiv 55% au preferat companiile de linie. Cele mai vândute vacanţe au fost cele cu zbor charter, iar vedeta anului 2021, ca destinţie, a fost Maldive. Pe lângă Maldive, Eturia a operat chartere direct sau în parteneriat către Mauritius, Seychelles, Republica Dominicană, Kenya, Madeira, Laponia, Zanzibar şi Dubai.

„A fost un an plin de provocări pentru noi, an în care am lucrat sub presiunea schimbărilor de ultim moment  ale condiţiilor de călătorie din fiecare ţară în care oferim vacanţe”, declară Sorin Stocia, CEO Eturia. Compania anunță că a realizat o cifră de afaceri mai mare cu 35% faţă de anul 2019. Operaţional, cifra de afaceri este de 15 milioane euro. Pentru 2022, ținta este o creştere la 18 milioane euro

Pentru anul 2022, Eturia va include în pachetele sale o serie de destinaţii noi, care au fost închise total sau parţial în 2021.

Cele mai populare vacanţe în momentul actual pentru primăvară şi vară sunt în destinaţii precum Maldive, Mauritius, Seychelles, Cuba, Mexic, Republica Dominicană, Sri Lanka, Jamaica, Tanzania, Kenya, Peru, Iordania, Ras al-Khaimah şi Maroc.

Pe parcursul anului 2022, Eturia prevede şi că tarifele pentru vacanţe vor creşte substanţial.

„Ne aşteptăm la o creştere generală a preţurilor vacanţelor chiar cu 20-25% faţă de anul 2021. Cum noi destinaţii râvnite se vor deschide, cum restricţiile se vor relaxa, toate pieţele mari ale lumii îşi vor trimite turiştii în vacanţe. Acest lucru va duce la o creştere de tarife – în special în sezoanele de vârf – şi la o lipsă de disponibilitate la hotelurile de calitate – acestea îşi vor epuiza primele locurile”, susține Sorin Stoica, CEO Eturia, citat de News.ro.

Exemple de prețuri la pachete de vacanţă:

– Circuit cu însoţitor în Costa Rica, Mexic, Argentina si Brazilia sau Cuba începând de la 2.490 euro/pachet/persoană

– Vacanţă la plajă în Madeira sau Ras al-Khaimahde  de la 790 euro/pachet/persoană sau în Thailanda sau Cuba de la 1.090 euro/pachet/persoană

– Un sejur de o săptămână în Rio de Janeiro sau New York cu 1.350 euro/pachet/persoană

– Un circuit Share a Trip cu charter în Sri Lanka sau în Uzbekistan începând de la 1.650 euro/pachet/persoană

Sursa foto: Paralela 45

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *