Agroserv Măriuța, firma care deține brandul Lăptăria cu Caimac, obține un grant de peste 680.000 de lei pentru menținerea activității și a numărului locurilor de muncă

Redacția dec. 7, 2022 0 comentarii
Laptaria cu Caimac, Agroserv Mariuta, BVB bursa

Agroserv Măriuța, firma care deține brandul Lăptăria cu Caimac, a obținut un grant de 682.810 lei, din care 89.062 de lei reprezintă cofinanțare din partea companiei, potrivit unui document publicat la Bursa de Valori București (BVB).

Fondurile fac parte din proiectul „Granturi pentru capital de lucru acordat entităților din domeniul agroalimentar”, care se va derula pe o perioadă de maximum 12 luni de la încheierea contractului de finanțare.

Printre principalele obiective ale proiectului se numără acela al menținerii activității pe o perioada de minim 6 luni și cel referitor la menținerea/suplimentarea numărului locurilor de muncă față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minimum 6 luni, la data acordării granturilor.

Agroserv Măriuța SA este o societate comercială ce în principal desfășoară o activitate agricolă mixtă cultură vegetală combinată cu creșterea animalelor.Începând cu anul 2018, Compania și-a adăugat o nouă arie de business, și anume procesarea laptelui de vacă, respectiv obținerea de produse lactate – lapte integral ambalat la sticlă, brânzeturi maturate, produse acidofile.

În prezent, Compania desfășoară activități de cultură a plantelor pe o suprafață de aproximativ 3.000 ha, dintre care 2.600 ha administrate exclusiv de Agroserv Măriuța – proprietate și arendă. Din totalul producției vegetale (porumb, grâu, rapiță, floarea soarelui, orz, lucernă, triticale și altele), aproximativ 30% constă în autoconsum, dedicat în special hrănirii animalelor.

Sursa foto: BVB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *