Airbnb lansează o platformă care permite chiriașilor să subînchirieze pe termen scurt apartamente, în parteneriat cu mari proprietari de locuințe / Proiectul, lansat în 25 de orașe mari din Statele Unite

airbnb sursa site oficial

Airbnb colaborează cu mai mulți proprietari și companii de administrare importante pentru a stabili clădirile de apartamente  în care chiriașii au voie să ofere subînchirieri pe termen scurt pe site, scrie CNBC.

Compania a declarat miercuri că o nouă pagină de pe site-ul său va lista așa-numitele clădiri Airbnb-friendly, care vor oferi chiriașilor opțiunea de a-și oferi spre închiriere apartamentele la fel ca și proprietarii de case.

În mod obișnuit, proprietarii interzic chiriașilor să subînchirieze locuințele pentru sejururi scurte.

Pentru început, Airbnb prezintă 175 de clădiri de apartamente din peste 25 de piețe importante, inclusiv Los Angeles, San Francisco, Atlanta, Dallas, Houston, Denver, Seattle și Phoenix. Unele orașe, cum ar fi New York City și Washington, D.C., nu sunt disponibile din cauza restricțiilor locale privind închirierile pe termen scurt.

Platforma îi va ajuta pe chiriași să își ofere apartamentele pentru subînchiriere pe termen scurt și va ajuta proprietarii de clădiri să atragă chiriași care ar putea dori să găzduiască.

Având în vedere cât de mult au crescut chiriile apartamentelor în ultimii ani, alături de prețurile locuințelor și de alte prețuri în creștere, chiriașii caută din ce în ce mai mult modalități de a-și suplimenta veniturile. Chiriile încep să se relaxeze, dar sunt încă în creștere cu 10% față de acum un an, potrivit Apartment List.

Anul trecut, chiriile au crescut cu peste 15% față de anul precedent.

Noua pagină de pe site-ul Airbnb va oferi, de asemenea, un calculator pentru a arăta câți bani poate câștiga chiriașul pe lună. Calculul se schimbă în funcție de numărul de dormitoare și de numărul de nopți pe care le permite fiecare clădire, precum și de chiriile potențiale cerute, având în vedere dotările clădirii.

De asemenea, clădirile de apartamente pot percepe chiriașului principal o taxă de până la 20% din prețul fiecărei utilizări Airbnb. În cazul clădirilor care au fost în regim de testare până acum, Airbnb a declarat că chiriașii au găzduit în medie nouă nopți pe lună, cu un venit mediu de 900 de dolari pe lună.

Toate gazdele din clădirile participante trebuie să fie rezidentul principal, iar proprietarii clădirilor pot restricționa numărul de nopți pe lună în care apartamentul poate fi subînchiriat. Aceasta înseamnă, în general, între 80 și 120 de nopți pe an. Restricțiile, care pot fi puse în aplicare deoarece toate tranzacțiile au loc pe portal, sunt menite să împiedice investitorii să participe și să subînchirieze apartamentele cu normă întreagă.

Proprietarul clădirii de apartamente sau compania de administrare au, de asemenea, dreptul de a revizui anunțurile înainte ca acestea să fie publicate și de a dezactiva un anunț dacă acesta nu respectă standardele clădirii.

Equity Residential și UDR, care sunt trusturi de investiții imobiliare în apartamente și Greystar, cea mai mare companie de gestionare a apartamentelor din SUA, se numără printre numele importante care oferă apartamente cu privilegii de găzduire pe noua platformă Airbnb.

“Credem că această platformă va oferi instrumentele potrivite atât proprietarilor, cât și rezidenților pentru a gestiona eficient activitatea de închiriere pe termen scurt, fără a afecta oferta globală de locuințe”, a declarat un reprezentant al Greystar. “Colaborăm cu Airbnb la această abordare inovatoare pentru a participa la economia de partajare din secolul XXI într-un mod bine gândit.”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *