Airbus își face “centru de service durabil” în China. Acesta va asigura servicii de întreținere, dar și conversii de aeronave și reciclare

Redacția ian. 20, 2022 0 comentarii
airbus, avioane

Airbus a anunţat că împreună cu partenerii săi va crea un centru pentru întreţinerea aeronavelor în China, care ar urma să devinpă operațional anul viitor, transmite News.ro. Uzina va asigura soluţii durabile pentru a gestiona întregul ciclu de viaţă al aeronavelor, inclusiv dezmembrarea şi reciclarea.

”Airbus a semnat un acord (memorandum de înţelegere – MOu) cu oraşul Chengdu şi Tarmac Aerosave pentru dezvoltarea primului centru de service durabil privind „ciclul de viaţă” al aeronavelor din China. Acest acord va acoperi o gamă largă de activităţi, de la hangararea şi depozitarea aeronavelor, până la servicii de întreţinere, modernizări, conversii, dezmembrare şi reciclare pentru diferite tipuri de aeronave”, a anunţat compania.

Se estimează o casare treptată a aeronavelor din China, activitate care se va dezvolta exponenţial în următorii 20 de ani.

Partenerii au în plan semnarea acordului oficial pentru stabilirea şi încadrarea acestei forme de cooperare industrială la jumătatea anului 2022, cu intrarea în funcţiune a noului centru programată pentru sfârşitul anului 2023, sub rezerva aprobărilor de reglementare aferente.

Situată în acelaşi centru, filiala Airbus, Satair, va achiziţiona aeronave vechi, va comercializa şi va distribui piesele.

Sursa foto: Airbus, Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *