Airbus nu mai trimite piese de schimb pentru avioane în Rusia. Compania analizează dacă centrul său de inginerie din Moscova poate continua să ofere servicii

Redacția mart. 2, 2022 0 comentarii
airbus helicopters muncitori

Airbus a anunțat azi că a încetat să mai trimită piese de schimb în Rusia și să sprijine companiile aeriene ruse, dar analizează dacă centrul său de inginerie din Moscova ar putea continua să ofere servicii clienților locali sub sancțiunile occidentale, scrie Reuters.

„Airbus a suspendat serviciile de asistență pentru companiile aeriene ruse, precum și furnizarea de piese de schimb către țară”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

„Centrul de inginerie Airbus din Rusia (ECAR) și-a suspendat toate operațiunile pentru Airbus în conformitate cu sancțiunile”, se arată în comunicat.

„În ceea ce privește serviciile de inginerie pe care ECAR le oferă clienților săi ruși, ECAR analizează sancțiunile de control al exporturilor pentru a determina dacă această activitate poate fi menținută în conformitate cu sancțiunile”, a spus Airbus, adăugând că respectă toate legile aplicabile.

Centrul de inginerie Airbus din Rusia a fost înființat în 2003 în cadrul unei asociații între Airbus, Systema Invest și grupul Kaskol și are 200 de ingineri ruși, potrivit site-ului companiei.

F

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *