Alpha Bank România, profit net de 23 milioane de euro în primul semestru din 2023

Alpha Bank

Alpha Bank România a realizat un profit net de 23 de milioane de euro în primul semestru, în creştere cu 43,75% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, banca precizând într-un comunicat că rezultatul reflectă o activitate comercială puternică şi o gestionare eficientă a riscurilor, citat de Agerpres.

La finalul semestrului 1 al anului 2023, portofoliul de credite al Alpha Bank în Romania a ajuns la 3,02 miliarde de euro expunere netă, marcând o creştere de 10% faţă de primul semestru al anului trecut, în timp ce depozitele clienţilor s-au ridicat la 3,04 miliarde de euro, în creştere cu 13,6% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent.

Activele totale ale băncii au ajuns la finalul primului semestru la 4,35 miliarde euro, crescând cu 9% faţă de perioada similară a anului anterior.

Alpha Bank Romania a continuat să participe activ la toate programele derulate de Guvernul României destinate dezvoltării mediului de afaceri: IMM Invest, Agro IMM Invest, IMM Prod, Garant Construct, Rural Invest, Innovation, Femeia Manager şi Start-Up Nation.

De asemenea, Alpha Bank Romania oferă fermierilor finanţări pe baza subvenţiilor de la Agenţia de Plăti şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), în cadrul Schemei de plată unică pe suprafaţă (SAPS).

Volumul creditelor noi acordate IMM-urilor în semestrul 1 al anului 2023 a înregistrat o creştere de 39% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, marcând cea mai bună performanţă din ultimii 12 ani.

În zona soluţiilor de plată pentru comercianţi, volumul plăţilor procesate prin soluţiile de tip POS, Tap to Phone şi e-commerce a fost în creştere cu 29% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Alpha Bank Romania este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare şi financiare din Grecia. Activităţile internaţionale ale Grupului se extind pe lângă România, şi în Regatul Unit, Luxemburg şi Cipru.

Alpha Bank Romania este o instituţie financiară aflată printre primele 10 bănci din ţară, cu operaţiuni de bancă universală. Bancă sistemică, cu o prezenţă naţională de aproape 30 de ani, Alpha Bank Romania oferă o gamă largă de servicii şi produse atât pentru persoane fizice, cât şi pentru IMM-uri şi segmentul corporativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *