Alphabet (Google), profit de 76 miliarde dolari, aproape dublu față de 2020

google, sediu Sursa foto: Pixabay

Google a realizat un profit net de 76 de miliarde de dolari în 2021, aproape dublu în comparație cu 2020 (40 miliarde). Doar în trimestrul patru, cifra de afaceri a atins 75,33 miliarde dolari, cu un profit net de 20,64 miliarde, potrivit Le Figaro.

Acțiunile gigantului american se apreciau cu aproape 7% în tranzacțiile electronice după închiderea Bursei din New York. „Veniturile noastre trimestriale, în creștere cu 32% într-un an, reflectă cheltuielile publicitare solide în toate formatele și prezența puternică a consumatorilor online, precum și creșterea substanțială a veniturilor pentru Google Cloud”, a declarat Ruth Porat, directoare financiară a Alphabet.

Google a obținut peste 61 de miliarde de dolari din venituri publicitare, grație căutărilor online și platformei video YouTube. Sectorul cloud a crescut cu 45%, la o cifră de afaceri de 5,5 miliarde dolari.

Directorul grupului, Sundar Pichai, a salutat „vânzări trimestriale record în ciuda dificultăților de pe lanțurile de aprovizionare” pentru Pixel, marca sa de smartphone. Alphabet a lansat în toamnă Pixel 6, o nouă gamă de aparate cu un procesor conceput de Google și cu numeroase funcționalități de inteligență artificială.

 

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *