Alro primește o decizie de la Fisc pentru impunere suplimentară de 13,6 milioane lei pe impozit pe profit suplimentar şi TVA

aluminiu alro slatina Sursa: Intermodal-logistics.ro

Producătorul de aluminiu Alro a anunțat că a primit o decizie de la ANAF de impunere suplimentară de 13,6 milioane lei pe impozit pe profit suplimentar şi TVA, potrivit unui comunicat publicat la Bursa de Valori București (BVB).

Compania spune că va contesta această decizie.

„Societatea anunţă investitorii şi publicul interesat că în urma unui control desfăşurat de către ANAF – Direcţia Mari Contribuabili, în perioada 2023-2024 şi vizând perioada 2016-2021, a primit o decizie de impunere suplimentară în valoare de 13.550.671 ron, reprezentând impozit pe profit suplimentar şi TVA, pe care o consideră profund netemeinică şi nelegală, drept pentru care va utiliza mijloacele legale în vederea desfiinţării ei”, transmite instituția.

Alro a anunțat pierderi de 537,9 milioane lei în 2023, de la un profit net de 331 milioane lei în 2022. Compania a înregistrat o cifră de afaceri de 2,85 miliarde de lei, în 2023, mai mică cu 16% față de anul precedent, în concordanță cu scăderea cotațiilor internaționale ale aluminiului și cu încetinirea economică.

Sursa: Intermodal-logistics.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *