Amazon a cumpărat studioul de film Metro-Goldwyn-Mayer pentru 8,45 miliarde dolari

MGM Metro Goldwyn Mayer

Amazon a cumpărat studioul de film Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) pentru 8,45 miliarde dolari, cea mai mare achiziție în spațiu media. Cea mai mare achiziție făcută de Amazon a fost în 2017 când a cumpărat lanțul de magazine alimentare Whole Foods pentru 13,7 miliarde de dolari, scrie Financial Times.

Odată cu achiziția studioului media, Amazon va rula filme precum seria James Bond, permițându-i să câștige teren în fața giganților Netflix sau HBO

Acordul, anunțat pentru prima dată în mai anul trecut, a fost examinat imediat de autoritățile de reglementare, care au decis, cel puțin în această etapă inițială, să nu blocheze achiziția, lăsând să treacă fără contestare o perioadă de revizuire de 30 de zile, care a început odată ce companiile au depus documentația necesară.

Comisia Europeană a anunțat, marți, că a aprobat necondiționat tranzacția, după ce a concluzionat că ea nu ar ridica probleme de concurență în Spațiul Economic European.

Amazon operează o gamă largă de afaceri, inclusiv servicii de vânzare cu amănuntul, electronice de larg consum și servicii tehnologice, precum și (co)producție și furnizare cu amănuntul de conținut audiovizual propriu și terță parte prin Prime Video.

MGM este o companie de divertisment înființată în anul 1924, care produce și distribuie conținut audiovizual. Compania a fost cândva cel mai mare și mai profitabil studio de film din lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *