Amazon dezminte că va accepta bitcoin pentru plăți, dar confirmă interesul pentru criptomonede

Jeff Bezos

Amazon a dezmințit luni o informație de presă potrivit căreia ar urma să accepte plăți în bitcoin până la sfârșitul anului, dar s-a declarat interesată de criptomonede.

Potrivit Le Figaro, site-ul City AM a publicat, în noaptea de duminică spre luni, un articol care anunța acceptarea plăților în bitcoins, dar și crearea unei criptomonede proprii a Amazon, în 2022. Solicitat de AFP, un purtător de cuvânt al Amazon a asigurat că informația este „inventată”. Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt a confirmat „interesul pentru acest sector”. „Considerăm că viitorul se va construi pe noi tehnologii care vor permite plăți moderne, rapide și ieftine”, a comentat Amazon. „Sperăm să oferim acest viitor clienților Amazon cât mai curând posibili”.

Recent, Amazon a publicat o ofertă pentru un post de responsabil pentru monede electronice și blockchain, tehnologia pe care se bazează criptomonedele.

Posibilul interes al Amazon pentru monede digitale, care se adaugă mai multor declarații făcute de directori din industria Tech săptămâna trecută, a susținut cotațiile monedelor digitale.

După căderea suferită la începutul lunii mai, bitcoin a trecut pentru scurt timp de 40.000 de dolari, înainte de a reveni sub acest prag. La ora publicării acestei știri, un bitcoin era cotat la circa 37.000 de dolari, respectiv o creștere de 25% într-o săptămână.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *