Amazon intenţionează să angajeze 150.000 de lucrători sezonieri în Statele Unite pentru perioada sărbătorilor

amazon românia Sursa foto: Facebook

Amazon.com intenţionează să angajeze 150.000 de lucrători sezonieri în Statele Unite pentru perioada sărbătorilor, gigantul comerţului electronic pregătindu-se pentru un sezon al cumpărăturilor caracterizat de cerere ridicată şi probleme de aprovizionare, transmite agenția Reuters, citată de news.ro.

Anul trecut, compania a anunţat angajarea a 100.000 de lucrători sezonieri, după ce mărise deja personalul în timpul pandemiei.

Planul de angajări survine în timpul unui deficit major de forţă de muncă şi a unei activităţi sindicale intese în Statele Unite, care a determinat companiile să mărească salariile pentru a atrage lucrători în perioadă crucială a cumpărăturilor de la sfârşitul anului.

Luna trecută, Amazon a mărit salariul mediu de început acordat în SUA la peste 18 dolari pe oră.

Lucrătorii sezonieri vor primi la angajare bonusuri de până la 3.000 de dolari şi un supliment de 3 dolari pe oră în funcţie de schimbul în care lucrează. Cel mai mare număr de lucrători sezonieri vor fi angajaţi în Arizona, California, Colorado, Florida, Georgia şi Illinois.

Amazon a anunţat luna trecută că a început recrutarea a 20.000 de angajaţi sezonieri în Marea Britanie, pentru sezonul Crăciunului.

Lanţul american de magazine Macy’s a anunţat în septembrie planuri de a angaja în SUA circa 76.000 de lucrători full-time şi part-time, în perioada sărbătorilor. Targer intenţionează la rândul său să angajeze 100.000 de lucrători sezonieri pe piaţa americană.

Sursa foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *