Amazon susține legalizarea canabisului în Statele Unite

Legalizare marijuana pixabay.com

Amazon susține un proiect de lege care ar legaliza marijuana pe întregul teritoriu al Statelor Unite și ar anula cazierele judiciare pentru numeroase persoane condamnate, a anunțat marți gigantul comerțului online, citat de Le Figaro.

„Sperăm că alți angajatori ni se vor alătura și că parlamentarii vor acționa rapid pentru a adapta această lege”, a declarat Dave Clark, directorul operațiunilor mondiale, într-o scrisoare adresată angajaților.

Amazon se poziționează astfel alături de stânga americană, care critică în mod regulat interzicerea canabisului, în condițiile în care numeroase ONG-uri și aleși acuză că aceste legi represive afectează disproporționat comunitățile cu puternică populație de culoare sau latino. „În trecut, ca alți numeroși angajatori, am descalificat persoane pentru posturi la Amazon dacă erau testate pozitiv la consumul de marijuana”, afirmă Dave Clark. „Dar, având în vedere evoluția legilor în diferite state ale țării (…) nu vom mai include marijuana în programele noastre de testare pentru consumul de droguri”, a adăugat el. Ca și în cazul alcoolului, testele nu vor fi realizate decât în caz de incidente, respectiv a posteriori.

Guvernatorul statului New York a semnat la finalul lui martie o lege care legalizează utilizarea marijuanei în scop recreativ, alăturându-se astfel la o listă de alte 14 state americane unde un adult poate fuma un joint fără să riște să fie deranjat de poliție.

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *