ANAF a aplicat amenzi în valoare totală de 83 milioane lei în luna iunie a acestui an

vama, directia vamilor, anaf Sursa foto: Inquam Photos / Adel Al Haddad

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a aplicat amenzi în valoare totală de 83,63 milioane de lei, în urma controalelor efectuate la contribuabili, în luna iunie, potrivit unui anunț al instituției.

Astfel, acțiunile de control desfășurate de inspectorii antifraudă în luna iunie  au vizat peste 2000 de contribuabili, fiind cuantificate/estimate implicații fiscale (reprezentând TVA, impozite, contribuții sociale și de sănătate, alte impozite) și aplicate sancțiuni contravenționale (amenzi și confiscări) în sumă totală de 83.631.345 lei, respectiv:

  • 6.893.512 lei implicații fiscale (estimate în cadrul a 292 de procese-verbale de control),
  • 6.737.833 lei sancțiuni contravenționale (amenzi și confiscări), respectiv:
  • 5.791.470 lei amenzi contravenționale aferente unui număr de 733 amenzi, au fost aplicate și 22 avertismente;
  • 946.363 lei confiscări de numerar, venituri din activități ilicite și bunuri.

Totodată, au fost înaintate organelor de urmărire penală 20 acte de sesizare, valoarea prejudiciilor însumând 115.609.494 lei.

Potrivit ANAF, suspendări de activitate au fost dispuse la un număr de 28 contribuabili, din care la 25 de contribuabili pentru abateri de la prevederile legale privind dotarea și utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale (21 suspendări pentru nedotare AMEF, 4 suspendări pentru neutilizare AMEF) și la 3 contribuabili pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 227/2015.

Ca urmare a controalelor antifraudă efectuate, structurile DGAF au propus pentru declarare în inactivitate fiscală un număr de 5 contribuabili, fiind emise avize în acest sens, comunicate organelor fiscale competente.

De asemenea, ca urmare a 2.223 de controale efectuate de structurile de inspecție fiscală la contribuabili persoane juridice și fizice în luna iunie au fost stabilite sume suplimentare în valoare totală de peste 213 milioane lei, fiind instituite 31 de măsuri asigurătorii ce depășesc 36 milioane lei. Organelor de urmărire penală le-au fost înaintate 18 sesizări, pentru prejudicii în cuantum de 16,12 milioane lei.

Sursa foto: Inquam Photos / Adel Al Haddad

Comentarii

  1. Nu înțeleg de ce i se da atâta atenție acestui nimic. Cică influiencer..Ceeede? O putoare….La mica va, tu și fata ta. Ai ajuns milionar pe prostia proștilor. Tare mi-e scârbă!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *