Analiză imobiliară: Chiria medie pentru o garsonieră din cele mai mari centre regionale din țară a variat în luna aprilie între 220 de euro și 300 de euro. Vezi prețurile cerute pe orașe și tipuri de locuințe

Redacția apr. 26, 2023 0 comentarii
Bucuresti panorama locuinte apartamente

În luna aprilie, chiria medie pentru o garsonieră din cele mai mari centre regionale din țară a variat între 220 de euro și 300 de euro, conform datelor sintetizate de platforma Imobiliare.ro. Pentru apartamentele de două camere, costul mediu s-a situat între 350 de euro (în Timișoara) și 450 de euro (în Capitală și Cluj-Napoca), în timp ce pentru cele de trei camere, prețurile medii au oscilat între 400 de euro și 625 de euro.

În București, așteptările proprietarilor ajung la 300 de euro pe lună pentru o garsonieră, la 450 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și la 625 de euro pe lună pentru o locuință cu tricamerală. Cele mai semnificative evoluții anuale a prețurilor apartamentelor de închiriat s-au înregistrat în categoria apartamentelor cu două și trei camere.

În Brașov, chiriile se situează la un nivel mediu de 275 de euro pe lună pentru o garsonieră, 400 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și 550 de euro pe lună pentru o locuință cu trei camere. Prețurile apartamentelor cu trei camere din acest centru regional se remarcă printr-o evoluție anuală de 16.7%.

În Cluj-Napoca, prețurile solicitate se situează la 300 de euro pe lună pentru o garsonieră, 450 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și 599 de euro pe lună pentru trei camere. Cea mai semnificativă evoluție anuală a prețurilor apartamentelor de închiriat din Cluj-Napoca s-a înregistrat la categoria de apartamente tricamerale, unde acestea au crescut cu 17.1%.

În Constanța, chiriile ajung la 250 de euro pe lună pentru o garsonieră, 400 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și 550 de euro pe lună pentru o locuință cu trei camere. Prețurile apartamentelor cu o cameră din Constanța au evoluat într-un mod semnificativ și anume, au înregistrat o evoluție anuală în cuantum de 20.3%.

În Iași, proprietarii solicită, în medie, 270 de euro pe lună pentru o garsonieră, 370 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și 450 euro pe lună pentru unul cu trei camere. Și în acest centru regional prețurile apartamentelor tricamerale au înregistrat o evoluție anuală semnificativă (+13.8%).

În Timișoara, bugetul mediu necesar pentru închirierea unui apartament este de 220 de euro pe lună pentru o garsonieră, 350 de euro pe lună pentru două camere și 400 de euro pe lună pentru trei camere. Cea mai semnificativă evoluție anuală a prețului a fost consemnată la apartamentele cu trei camere, unde acestea au crscut cu 9.4%.

Foto: Albertophotography/ Dreamstime

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *