Analiză Storia.ro: Chiriile au crescut în februarie în Sibiu, Brașov, Arad și Oradea / Cele mai căutate au fost apartamentele de două camere

chirie locuinta calcul Foto: Chattrawutt Hanjukkam / Dreamstime.com

Prețurile chiriilor au rămas relativ constante față de luna ianuarie, cele mai mari majorări ale chiriilor înregistrându-se la apartamentele cu două camere, arată o analiză a platformei de anunțuri imobiliare Storia.ro. În capitală se păstrează tendința la nivel de țară, observându-se doar creșteri moderate ale prețurilor. Analiza cuprinde cele mai mari 10 orașe din țară.

Chiriile din București, mai mari cu 17% față de acum un an

În luna februarie au existat creșteri moderate ale prețurilor chiriilor din capitală, cele mai mari majorări înregistrându-se în sectorul 2, de 5%. Singurul sector în care s-au înregistrat mici scăderi este sectorul 5 (-1%).

Așadar, prețurile medii pentru închirierea unei garsoniere s-au încadrat între 260 de euro (în sectorul 5) și 370 de euro (în sectorul 1).

Apartamentele cu două camere au avut prețuri medii cuprinse între 410 euro (sectoarele 4 și 6) și 600 de euro (sectorul 1), iar cele de trei camere au avut prețuri medii cuprinse între 499 euro (în sectorul 6) și 890 de euro (sectorul 1).

În categoria apartamentelor de patru camere, prețurile medii s-au încadrat între 500 de euro (sectorul 6) și 1925 de euro (sectorul 1).

Față de aceeași perioadă a anului trecut, în februarie chiriile din capitală au un preț mediu mai ridicat cu 17%.

Chiriile în alte orașe mari din țară / Scăderi pentru apartamentele de 3 camere din Constanța și garsonierele din Cluj

În țară, în luna februarie, prețurile chiriilor s-au menținut constante, comparativ cu luna ianuarie.

Cele mai mari scăderi ale chiriilor au fost observate în cazul apartamentelor de trei camere din Constanța, unde prețul solicitat este cu 7% mai mic, și în Cluj-Napoca în cazul garsonierelor, unde acesta a scăzut cu 3%.

În același timp, cele mai mari creșteri de la o lună la alta s-au înregistrat în Arad, la apartamentele cu două camere (9%), în Sibiu la garsoniere, unde există majorări de 8%, și în Brașov și Oradea la apartamentele cu două camere, unde creșterea prețului mediu este de 7%.

CLUJ-NAPOCA

În Cluj-Napoca chiriile medii au scăzut cu 1% față de ianuarie.

BRAȘOV

Comparativ cu luna trecută, în Brașov s-au înregistrat creșteri medii de 3%, cele mai mari majorări de prețuri (7%) fiind la apartamentele cu două camere.

CONSTANȚA

Cele mai mari creșteri s-au înregistrat în cazul apartamentelor cu două camere (5%), în timp ce prețul mediu al chiriilor la apartamentele cu trei camere a scăzut cu 7%.

TIMIȘOARA

În Timișoara se observă o creștere a prețului mediu al chiriilor cu 2%, față de luna anterioară, cea mai semnificativă majorare înregistrându-se la garsoniere (5%).

IAȘI

Prețul mediu al chiriilor a stagnat în Iași comparativ cu luna trecută în toate categoriile de apartamente. Dacă ne uităm la aceeași perioadă a anului trecut, chiriile din Iași au crescut, în medie, cu 18%.

SIBIU

Deși prețul mediu al chiriilor la apartamentele cu o cameră scăzuse în luna ianuarie, în februarie s-au observat creșteri în această categorie, de 8%. În același timp, chiriile medii la apartamentele cu două și trei camere au stagnat.

ORADEA

În Oradea, în cazul apartamentelor cu două camere prețul solicitat a crescut cu 7%, al garsonierelor – cu 2%, iar prețul de închiriere al apartamentelor de trei camere a rămas constant.

CRAIOVA

În Craiova s-au înregistrat creșteri medii moderate, de 2%, cele mai mari creșteri ale prețului mediu înregistrându-se la apartamentele de două camere (6%).

ARAD

Și în Arad creșterile prețurilor chiriilor au fost moderate, de 3%, cele mai mari creșteri ale prețului mediu înregistrându-se tot la apartamentele cu două camere (9%).

Foto: Chattrawutt Hanjukkam / Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *