Analiză XTB: Femeile din România investesc în monede virtuale mai mult ca cele din Marea Britanie, Franța sau Polonia

Redacția mart. 29, 2022 0 comentarii
criptomonede

Femeile din România investesc în monede virtuale mai mult ca cele din Marea Britanie, Franța sau Polonia, cu 12% din totalul investitorilor, potrivit unui sondaj realizat de XTB, casă de brokeraj pe bursele internaționale. Investitorul tipic în monede virtuale este un bărbat de 34 de ani care efectuează în medie 5 tranzacții crypto pe suport CFD pe an. De obicei, folosește aplicația mobilă pentru tranzacționare, iar durata medie în care deține un astfel de instrument financiar este de 3 zile și 21 de ore.

În cadrul acestui studiu, XTB a analizat profilul investitorilor în monede virtuale, din mai multe țări europene, în perioada ianuarie – octombrie 2021, și l-a comparat cu cel al investitorilor mai clasici.

„Există o opinie generalizată și predominantă că doar tinerii sunt interesați de criptomonede dar, cel puțin datele noastre arată că, nu este tocmai adevărat. De fapt, vârsta medie a unui client interesat de crypto este foarte asemănătoare cu cea a unui investitor clasic, indiferent cu ce clasă de active și-a început călătoria investițională”, explică Irina Cristescu, General Manager XTB România.

Printre investitorii crypto se numără atât tinerii (cei mai tineri au 18 ani), cât și cei mai în vârstă. Cea mai în vârstă persoană care investește în criptomonede la XTB are 89 de ani. Iar trei din patru investitori care efectuează tranzacții cu crypto CFD au mai puțin de 43 de ani.

La nivel european, femeile constituie 9,6% din totalul investitorilor din acest segment. Cel mai mare procent de femei care investesc în crypto apare în România, unde reprezintă 12% din totalul investitorilor. Situația din România este similară cu cea din Marea Britanie și Portugalia, unde procentul de femei în rândul investitorilor crypto este de aproximativ 10%.

Pe piață există 8.000 de criptomonede diferite. Printre cele mai populare sunt Bitcoin, Litecoin, Ethereum și Ripple. Începutul criptomonedelor datează din 2009, când a fost dezvoltată Bitcoin, prima monedă digitală.

 

Sursă: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *