Angajații celei mai valoroase companii din lume încearcă să formeze un sindicat

Redacția apr. 19, 2022 1 comentarii
Apple

Unii angajați ai magazinului Apple Grand Central din New York caută să formeze un sindicat. O sursă a declarat pentru CNN că angajații au început să strângă semnături pentru a depune o petiție de sindicalizare, primul pas al unui efort de organizare a sindicatului. Dacă depun semnături de la cel puțin 30% dintre angajații din magazin, Consiliul Național pentru Relații de Muncă poate organiza alegeri.

Angajații colaborează cu Workers United, un afiliat al Service Employees International Union, și același sindicat care sprijină efortul de organizare de succes până acum la Starbucks. Motivul pentru care angajații Apple cer să formeze un sindicat este faptul că salariile nu au ținut pasul cu costul vieții în New York. Apple nu a dorit să comenteze privind formarea unui sindicat.

„Suntem norocoși să avem membri incredibili ai echipei de retail și prețuim profund tot ceea ce aduc la Apple. Suntem încântați să oferim compensații și beneficii pentru angajații cu normă întreagă și part-time, inclusiv asistență medicală, rambursarea școlarizării, concediu parental, concediu familial plătit”, a spus compania.

Apple are peste 270 de magazine din SUA și zeci de mii de angajați din retail din SUA. Salariul de pornire pentru lucrătorii din retail este de 20 de dolari pe oră, sau aproximativ 40.000 de dolari pe an pentru un angajat cu normă întreagă. Salariul mediu pe oră pentru lucrătorii din retail din magazinele de electronice și electrocasnice la nivel național este de aproximativ 25,50 dolari pe oră, potrivit Biroului de Statistică a Muncii din SUA.

Sursă foto: Unsplash

Comentarii

  1. “Valoroase” ca li se permite sa se imprumute la dobanzi negative sa-si recumpere actiunile … (dati-va seama cine, de fapt, plateste…)

    Economia nu mai e ce-a fost … 50 de ani minim . Apple e berbecul vandut cu tot cu aerul pompat(si cat aer…). Dar, ca orice religie … e religie. “Raul -Semnal M”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *