ANPC a amendat hotelul Radisson Blue de 5 stele din Capitală. Ce nereguli a descoperit

2924b71f-e7cb-49df-9f46-5218df8f1dad Sursă foto: ANPC

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a realizat, prin intermediul unei echipe de control de la Comisariatul Municipiului București, o acțiune de control la hotelul Radisson Blue de 5 stele din centrul Capitalei. În urma controlului, ANPC a amendat hotelul cu 33.000 lei.

Pe lângă amenda dispusă, ANPC va opri definitiv de la comercializare și retragere din circuitul consumului uman a produselor alimentare neconforme, precum și oprirea temporară a prestării serviciilor pentru camerele de cazare verificate.

Neregulile constatate au fost, în zona de bucătărie:

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

– utilizarea unor materii prime și produse semifinite cu data limită de consum depașită (sosuri, condimente, lapte etc)

– existența unor produse alimentare fără etichete cu elemente de identificare și caracterizare sau data limită de consum, astfel încât să se poată stabili conformitatea acestora

– menținerea în aceleași spații frigorifice a produselor din carne, împreună cu produse finite ce urmau a fi servite ca atare (fructe, legume prelucrate sau intregi) si produse lactate ambalate

– folosirea unor ustensile cu grad avansat de uzură

– utilizarea unui grătar neigienizat, cu arsuri grosiere;

– lipsa traducerii în limba română a denumirii si ingredientelor din listele meniu

– colectarea reziduurilor solide în recipiente neacoperite, amplasate în spațiile de prelucrare.

În zona de cazare, au fost constatate abateri de la prevederile legale în vigoare în 11 camere care erau disponibile (libere) la momentul controlului: existența unor pereți murdari, utilizarea unor piese de mobilier cu porțiuni exfoliate, pătate sau rupte, utilizarea unor protecții pentru saltea pătate, precum și deficiențe de informare a turiștilor, în camere (informare incompletă și doar în limba engleză).

Verificările comisarilor CPCMB au fost extinse şi la celelalte camere ale hotelului.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: