ANPC a amendat hotelul Radisson Blue de 5 stele din Capitală. Ce nereguli a descoperit

2924b71f-e7cb-49df-9f46-5218df8f1dad Sursă foto: ANPC

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a realizat, prin intermediul unei echipe de control de la Comisariatul Municipiului București, o acțiune de control la hotelul Radisson Blue de 5 stele din centrul Capitalei. În urma controlului, ANPC a amendat hotelul cu 33.000 lei.

Pe lângă amenda dispusă, ANPC va opri definitiv de la comercializare și retragere din circuitul consumului uman a produselor alimentare neconforme, precum și oprirea temporară a prestării serviciilor pentru camerele de cazare verificate.

Neregulile constatate au fost, în zona de bucătărie:

– utilizarea unor materii prime și produse semifinite cu data limită de consum depașită (sosuri, condimente, lapte etc)

Analize Economedia

criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
concedieri dreamstime
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic

– existența unor produse alimentare fără etichete cu elemente de identificare și caracterizare sau data limită de consum, astfel încât să se poată stabili conformitatea acestora

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

– menținerea în aceleași spații frigorifice a produselor din carne, împreună cu produse finite ce urmau a fi servite ca atare (fructe, legume prelucrate sau intregi) si produse lactate ambalate

– folosirea unor ustensile cu grad avansat de uzură

– utilizarea unui grătar neigienizat, cu arsuri grosiere;

– lipsa traducerii în limba română a denumirii si ingredientelor din listele meniu

– colectarea reziduurilor solide în recipiente neacoperite, amplasate în spațiile de prelucrare.

În zona de cazare, au fost constatate abateri de la prevederile legale în vigoare în 11 camere care erau disponibile (libere) la momentul controlului: existența unor pereți murdari, utilizarea unor piese de mobilier cu porțiuni exfoliate, pătate sau rupte, utilizarea unor protecții pentru saltea pătate, precum și deficiențe de informare a turiștilor, în camere (informare incompletă și doar în limba engleză).

Verificările comisarilor CPCMB au fost extinse şi la celelalte camere ale hotelului.