ANRE, după anunțul plecării Enel: Clienții finali vor avea asigurată furnizarea de energie electrică / Această situație presupune doar schimbarea acționariatului/ ANRE nu a primit încă o notificare oficială de la Enel

Dumitru Chirita ANRE INQUAM_Photos_Octav_Ganea

În contextul anunțului făcut de compania Enel, care intenționează să plece din România în cursul anului viitor, Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei anunță că a luat măsuri privind accesul neîntrerupt la alimentarea cu energie electrică şi gaze naturale pentru clienţii finali.

Președintele ANRE, Dumitru Chiriță, a declarat: “Fac precizarea că acest gen de situație nu presupune ieșirea din piața de energie a companiei Enel România, ci poate presupune doar schimbarea proprietarului activelor/schimbarea acționariatului etc. Mai mult decât atât, menţionez că ANRE nu a primit în mod oficial de la acest operator economic licențiat nici o notificare în acest sens, aşa cum prevede legea.”, a subliniat șeful ANRE.

De asemenea, el a mai precizat că  în ceea ce privește asigurarea furnizării de energie electrică/gaze naturale clienților finali și în perspectiva respectării drepturilor acestora, ANRE a aprobat două acte normative care garantează accesul neîntrerupt la cele două utilități, și anume Regulamentul privind furnizarea de ultimă instanță a energiei electrice, aprobat prin Ordinul președintelui ANRE nr. 91/2022, respectiv Regulamentul privind furnizarea de ultimă instanţă a gazelor naturale, aprobat prin Ordinul președintelui ANRE nr. 173/2020.

Dumitru Chiriță a mai adăugat că ” în situația în care orice operator economic cu activitate în sectorul de furnizare a energiei electrice/gazelor naturale se retrage din piața din România, clienții finali de energie electrică/gaze naturale vor avea asigurată, în mod neîntrerupt, continuitatea furnizării cu energie electrică/gaze naturale, după caz.”

 

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *