ANRE: Furnizorii de energie au depus 350 de cereri de decontare în baza legislației privind compensarea facturilor la energie. Valorea lor depășește 2 miliarde de lei

Redacția aug. 5, 2022 0 comentarii
factura, facturi, bancnote, lei, bani

Furnizorii de energie au depus 350 de cereri de decontare în baza legislației privind compensarea facturilor la energie, arată cele mai recente date ale Agenției Naționale de Reglementare în domeniul Energiei.

81 de societăți au depus cereri de decontare, arată datele privind activitatea desfăşurată în cadrul ANRE cu privire la colectarea, verificarea datelor, întocmirea fișelor de analiză și determinarea sumelor ce se cuvin spre decontare de la bugetul statului prin intermediul bugetului Ministerului Energiei, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.118/2021, cu modificările și completările ulterioare. Cererile de decontare se referă la perioada noiembrie 2021 – martie 2022, respectiv aprilie 2022 – martie 2023.

Numărul total cereri depuse a ajuns la 350, aprobate fiind 240. Alte 62 au fost declarate neeligibile. Suma totală transmisă către ME e de peste 2 miliarde de lei. Valoare totală a cererilor neeligibile este de 10,,26 milioane de lei.

Diferența de 48 de cereri depuse pentru decontare se află în diferite stadii de analiză.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *