Apple, dată în judecată în Marea Britanie din cauza taxelor din App Store/ Dezvoltatorii de aplicații vor despăgubiri de 1 miliard de dolari

Redacția iul. 25, 2023 0 comentarii
App Store

Peste 1.500 de dezvoltatori de aplicații din Regatul Unit au intentat marți un proces colectiv de 785 milioane de lire sterline (1 miliard de dolari) împotriva Apple, din cauza taxelor percepute pentru App Store.

Veniturile din activitatea de servicii a Apple, care include App Store, au crescut rapid în ultimii ani și acum se situează în jurul a 20 de miliarde de dolari pe trimestru, scrie Reuters.

Cu toate acestea, comisioanele de 15% până la 30% pe care compania le percepe de la unii creatori de aplicații pentru utilizarea unui sistem de plată în aplicație au fost criticate de dezvoltatorii de aplicații și vizate de autoritățile de reglementare antitrust din mai multe țări.

Apple a declarat anterior că 85% dintre dezvoltatorii de pe App Store nu plătesc niciun comision și că îi ajută pe dezvoltatorii europeni să acceseze piețe și clienți din 175 de țări din întreaga lume prin intermediul App Store.

Procesul din Marea Britanie la Tribunalul de Apel pentru Concurență este intentat de Sean Ennis, profesor la Centrul pentru Politici de Concurență de la Universitatea East Anglia și fost economist la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, în numele a 1.566 de dezvoltatori de aplicații.

El este consiliat de firma de avocatură Geradin Partners.

“Taxele percepute de Apple dezvoltatorilor de aplicații sunt excesive și sunt posibile doar datorită monopolului pe care îl deține asupra distribuției de aplicații pe iPhone și iPad”, a declarat Ennis într-un comunicat.

“Taxele sunt inechitabile în sine și constituie prețuri abuzive. Ele dăunează atât dezvoltatorilor de aplicații, cât și cumpărătorilor de aplicații.

 

 

 

Sursa foto: Pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *