Apple, liderul pieţei de smartphone-uri în ultimul trimestru din 2021

iphone12, telefon mobil

Apple a avut, din nou, un ultim trimestru foarte bun şi, la fel ca în 2020, a fost producătorul de smartphone-uri cu cele mai mari vânzări din lume.

Nu doar că are, de departe, cea mai mare marjă de profit, însă, un trimestru pe an, Apple reuşeşte să domine piaţa şi în funcţie de volum. Astfel, în T4 2021, la fel ca în T4 2020, Apple a livrat cele mai multe smartphone-uri, potrivit news.ro.

Producătorul iPhone-ului a avut o cotă de 22% din livrările de smartphone-uri în ultimul trimestru al anului trecut, conform Canalys. Deşi cota Apple de piaţă a fost mai mică cu un procent decât în 2020, a fost suficientă să păstreze compania americană pe primul loc.

Pe locul al doilea s-a aflat Samsung, cu 20% din piaţă. Producătorul coreean a câştigat 3% faţă de T4 2020, însă insuficient pentru a depăşi Apple.

În clasament urmează Xiaomi (12%), Oppo împreună cu OnePlus (9%) şi Vivo (8%).

Per ansamblu, piaţa de smartphone-uri a crescut cu un singur procent. Producătorii s-au confruntat, în această perioadă, cu probleme de stocuri şi creşterea infectărilor cu COVID-19 din cauza noului val.

Sursa Foto: digitaltrends.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *