Apple se pregăteşte să permită magazinele alternative de aplicaţii pe iPhone-urile şi iPad-urile sale, în Uniunea Europeană, în 2023

tableta, apple Sursa foto: Pexels

Apple se pregăteşte să permită magazinele alternative de aplicaţii pe iPhone-urile şi iPad-urile sale din Uniunea Europeană, la sfârşitul anului viitor, pentru a respecta o nouă lege europeană a concurenţei, a informat Bloomberg News, citând surse familiare cu chestiunea, transmite Reuters.

Ca parte a modificărilor, clienţii ar putea instala în cele din urmă aplicaţii pe iPhone-urile şi iPad-urile lor fără a utiliza App Store-ul companiei.

Apple nu a luat însă decizii cu privire la respectarea altor prevederi ale legii, cum ar fi permiterea unor sisteme de plată alternative pe dispozitivele sale.

Permisiunea ocolirii instrumentului său de plată ar putea costa Apple venituri de miliarde de dolari, pe care le încasează din perceperea unui comision de până la 30% la achiziţiile din App Store.

Apple nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii a Reuters.

Producătorul iPhone a spus în trecut că permiterea ocolirii App Store expune utilizatorii la pericole de securitate şi confidenţialitate.

Dar unele autorităţi de reglementare şi critici, cum ar fi producătorul jocului ”Fortnite”, Epic Games, au spus că aceste preocupări sunt exagerate.

Google a permis de ani de zile încărcarea unor aplicaţii rivale pe telefoanele operate cu sistemul Android şi oferă avertismente utilizatorilor cu privire la problemele de securitate.

Angajaţii Apple de inginerie software şi servicii sunt implicaţi într-un efort major pentru a deschide elementele cheie ale platformelor Apple, se arată în raport.

 

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *