Apple și-a anunțat furnizorii că cererea pentru gama iPhone 13 a scăzut

Redacția dec. 2, 2021 0 comentarii
iPhone13Pro

Apple și-a anunțat furnizorii de componente că cererea pentru gama iPhone 13 a încetinit, a raportat miercuri Bloomberg News, citând oameni familiarizați cu chestiunea, semnalând că unii consumatori au decis să nu încerce să obțină produsele destul de greu de găsit.

Compania a redus anterior producția de iPhone 13 cu până la 10 milioane de unități din cauza deficitului global de cipuri, dar acum a informat vânzătorii că aceste comenzi s-ar putea să nu se materializeze, se arată în raport.

Apple și unii dintre furnizorii săi 3M Co, Broadcom Inc și Advanced Micro Devices (AMD) nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii primite de la Reuters.

O criză globală a cipurilor, inițial din cauza cererii mari de smartphone-uri și gadgeturi personale în timpul pandemiei de coronavirus, a afectat industria auto și a perturbat producția la companii, de la Apple la GM sau Ford.

În octombrie, directorul executiv al Apple, Tim Cook, a avertizat că impactul constrângerilor de aprovizionare, care au costat compania șase miliarde de dolari în vânzări în al patrulea trimestru fiscal, va fi mai rău în timpul trimestrului de vacanță și că deficitul de cip-uri afectează majoritatea produselor companiei.

Nikkei a raportat luna trecută că Apple chiar a redus producția de tablete iPad pentru a aloca mai multe componente iPhone 13.

Captura YouTube

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.