Aproape 300 de angajatori au declarat locuri de muncă disponibile pentru cetățeni ucraineni (date ANOFM). Ce job-uri au găsit refugiații în țara noastră

Redacția iul. 10, 2022 0 comentarii
ford, masini, fabrica, auto

Cetățenii ucraineni și-au găsit în România locuri de muncă de confecţioneri cablaje auto, specialişti în industria auto, confecţioneri în industria textilă, muncitori în domeniul construcţiilor, violonist, şofer, meserii din industria HORECA, reprezentanţi comerciali, arată datele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă.

918 de cetățeni ucraineni s-au înregistrat în evidențele agențiilor teritoriale din subordinea ANOFM pentru a beneficia de servicii de informare, consiliere și mediere pe piața muncii, transmite instituția. Dintre aceștia 578 sunt nou angajați pe piața muncii prin intermediul ANOFM.

Meseriile cetăţenilor ucraineni care au găsit locuri de muncă sunt confecţioneri cablaje auto, specialişti industria auto, confecţioneri industria textilă, muncitori în domeniul construcţiilor, violonist, şofer, meserii din industria HORECA, reprezentanţi comerciali.

294 angajatori și-au arătat disponibilitatea expresă de a încadra în muncă cetățeni ucraineni, declarând 4.251 locuri de muncă vacante disponibile pentru aceste persoane.

Cei mai mulți cetățeni ucraineni refugiați înregistrați în evidenţele AJOFM/AMOFM București au fost în judeţele: Arad (104), Bihor (82), Suceava (74), București (72), Bistrița-Năsăud (67), Timiş (65), etc.

Principalele domenii de activitate pentru locurile de muncă vacante declarate de angajatori sunt:      restaurante; fabricarea de echipamente electrice și electrotehnice pentru autovehicule și pentru motoare de autovehicule; fabricarea altor articole de îmbrăcăminte (exclusiv lenjeria de corp); fabricarea de mobilă; fabricarea altor fire şi cabluri electronice şi electrocasnice; fabricarea încălţămintei; hoteluri și alte facilitate de cazare similar; fabricare material rulant.

Companiile au nevoie de muncitori necalificați la asamblarea, montarea pieselor; ambalatori manual; muncitori necalificați în domeniu construcțiilor; confecționeri-asamblori articole din textile; lucrători bucătărie (spălător vase mari); ajutori ospătari, manipulanți mărfuri

Ford Craiova Sursa foto: gov.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *