Aquila investește peste 200.000 euro în extinderea unei centrale fotovoltaice și ridicarea unei noi centrale

Redacția oct. 21, 2022 0 comentarii
centrala fotovoltaica, Singapore

Compania de logistică Aquila anunță că investește peste 220.000 de euro în extinderea centralei fotovoltaice inaugurate în acest an și în ridicarea unei noi centrale în Ploiești, cu o capacitate totală combinată de 230 Kw.

„Pentru un plus de eficientă, previzibilitate și control, am ales să investim accelerat în aria centralelor fotovoltaice. Ne susținem, astfel, un nivel previzibil de cost, ne putem menține angajamentele de calitate și performanță și, în același timp, ne reducem amprenta asupra mediului, prin diminuarea consistentă a emisiilor”, declara Răzvan Bagherea, Director Organizare și Resurse Umane, Aquila.

Centralele fotovoltaice se  situează în Ploiești și vor reduce nivelul emisiilor de CO2 aferente energiei electrice cu peste 113 tone pe an.

Investiția este repartizată astfel:

  • Peste 202.000 euro investiți în ridicarea centralei fotovoltaice inaugurată anul acesta cu o capacitate de 100 Kw și în extinderea sa, recent pusă în funcțiune, cu o capacitate adițională de încă 100 Kw. Întreaga investiție se va amortiza în trei ani;
  • Aproximativ 20.000 euro investiți în ridicarea unei noi centrale, cu o capacitate de 30 Kw, ce deservește sediul social al Aquila, urmând ca investiția să se amortizeze în 3,5 ani.

Centrala fotovoltaică, recent extinsă la o capacitate totală de 200Kw, va duce la o reducere cu 60% a cantității de energie electrică achiziționată pentru locul respectiv de consum, în timp ce a doua investiție, situată la sediul social al Aquila, va genera, la rândul său, economii de aproximativ 27% din cantitatea de energie electrică achiziționată pentru acest loc de consum.

În prezent, mai mult de jumătate din energia electrică consumată de Aquila provine din surse regenerabile.

Aquila a fost fondată în 1994 și activează pe piața de distribuție de bunuri de larg consum din România, operând și în Republica Moldova. Compania are aproximativ 3.000 de angajați. Veniturile grupului au crescut cu 13%, ajungând la 1.930 milioane lei, la finalul anului 2021. Aquila a înregistrat un profit net de 71 milioane de lei la 31 decembrie 2021, în creștere cu 30% față de 2020.

Sursa foto: Sembcorp.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *