Arctic Stream a înregistrat un profit net de 5,92 milioane lei în primul semestru din 2024

Infrastructura IT&C Arctic Stream

Arctic Stream, integrator de infrastructură și securitate IT, a înregistrat o creștere de 19% a veniturilor și de 2% a profitului net, în prima jumătate a anului 2024, arată rezultatele semestriale comunicate către BVB. În primele șase luni din 2024, veniturile companiei au urcat de la 62,70 la 74,44 milioane de lei (14,95 milioane de euro), iar profitul de la 5,83 la 5,92 milioane de lei (1,19 milioane de euro), față de primul semestru (S1) din 2023.

Comparativ cu doi ani în urmă (2022), veniturile Arctic Stream din S1 2024 au crescut de peste 2,7 ori, de la 27,84 milioane de lei (5,64 milioane de euro), în timp ce profitul semestrial net a urcat într-un ritm similar, de 2,9 ori, de la 2,04 milioane de lei (0,41 milioane de euro). Profitul net înregistrat în S1 2024 reprezintă 51,72% din cel estimat în Bugetul de Venituri și Cheltuieli (BVC) al companiei pentru întreg anul 2024 (11,46 milioane de lei), atestând faptul că rezultatele sunt aliniate cu previziunile pentru acest an.

„Am înregistrat o creștere de 19% a cifrei de afaceri, ajungând la peste 74 milioane RON, și o creștere de 2% a profitului net, ceea ce indică că ne menținem traiectoria pentru a atinge obiectivele anuale. Oportunitățile pe care le gestionăm în prezent ne dau încredere că vom respecta previziunile din Bugetul de Venituri și Cheltuieli.  De asemenea, parteneriatul strategic cu Data Core Systems este în fază avansată și estimăm că va fi finalizat la final de T3 – început de T4. Ne menținem obiectivele strategice, precum Cybersecurity, Cloud, inovație (Fonduri europene / Comisia Europeană, PNRR) și training, iar aceste direcții vor continua să fie prioritare pentru noi”, a declarat Dragoș Octavian Diaconu, Fondator și CEO Arctic Stream.

În privința altor evoluții din ultimele luni, Arctic Stream a anunțat, în luna iunie 2024, semnarea unui contract semnificativ – valorând cel puțin sau peste 10% din cifra de afaceri înregistrată în anul fiscal anterior. În valoare de aproximativ 16 milioane de lei, contractul are o durată de implementare de 120 de zile, așadar fiind așteptat să se încheie în cursul acestui an.

Tot în iunie 2024, Arctic Stream a făcut obiectul unei inspecții a Consiliului Concurenței (CC), anunțată prompt pe portalul BVB, alături de alte companii din România care își desfășoară activitatea pe piața comercializării echipamentelor de tehnologia informației și comunicații. Compania a pus la dispoziția inspectorilor CC toate informațiile solicitate, dar nu a primit până în acest moment o comunicare oficială legată de o acuzație privind eventuale nereguli în activitatea sa. Arctic Stream le reamintește tuturor părților interesate că se supune tuturor prevederilor legale în activitatea sa, inclusiv celor din domeniul concurenței.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.