Arhitecții de la Meindhardt Group vor proiecta Central District Lagoon City, proiectul de 110 mil. euro al Forty Management

Forty Management, laguna artificiala

Forty Management a finalizat selecția internațională pentru serviciile de proiectare, inginerie și asistență tehnică pentru construcția Central District Lagoon City din București. Câștigat de Meindhardt Group, contractul are o valoare estimată de 2,8 milioane de euro și o durată de implementare de opt de luni.

Lagoon City reprezintă un proiect mixt de mari dimensiuni, cu o componentă rezidențială de 290 de apartamente, o clădire de birouri de 8.000 mp GLA, 7.800 mp de spații comerciale, și un hotel de 5 stele, cu 300 de camere, construite în jurul unei lagune cu plaja de 18.000 mp. Proiectul este implementat în baza unei licențe exclusive Crystal Lagoons.

Meinhardt Grup este una dintre cele mai mari firme de inginerie din lume, având in portofoliu proiecte landmark precum Dubai Mall, The Address Hotel din Dubai, Marina Bay Sand și Gardens by the Bay din Singapore, cu peste 65 de ani de experiență în proiecte complexe de mari dimensiuni.

În cadrul proiectul Central District Lagoon City, Meinhardt Group va asigura servicii de arhitectură, proiectare structură, instalații, fațade, iluminat și acustică, managementul deșeurilor și infrastructurii pentru îndeplinirea standardului Carbon Neutral, cel mai înalt standard pentru clădiri verzi, utilizând soluții inovatoare precum pompe de căldură și panouri solare integrate ce transformă Central District Lagoon City într-un furnizor de utilități.

Conceptul arhitectural, masterplanul și designul schematic al întregului proiect sunt asigurate de biroul de arhitectură Răzvan Bârsan & Partners, iar designul schematic al părții hoteliere a fost livrat de către biroul de arhitectură Cumulus.

„Am invitat să participe în cadrul procesului de selecție firme de inginerie, project management și design din toată lumea. Am primit oferte de la companii din Australia și până în America, ceea ce arată interesul global al acestei dezvoltări, precum și capacitatea noastră de a agrega un mod de lucru internațional”, a declarat Lucian Azoitei, CEO Forty Management.

Tehnologia Crystal Lagoons, patentată în 190 de țări, este unică în lume și permite dezvoltarea unor suprafețe de mari dimensiuni, acoperite cu apă cristalină și plaje de nisip alb, având un cost mic de întreținere.

Până în acest moment s-au dezvoltat la nivel mondial peste 600 de lagune, iar Central District Lagoon City va utiliza pentru prima dată în Estul Europei o astfel de tehnologie.

Forty Management

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *