Armata Română vrea să cumpere servicii de furnizare internet de la Starlink-ul lui Elon Musk

Starlink, sateliti

Ministerul Apărării Naționale, prin UM 02638, cumpără servicii de furnizare internet prin satelit și echipamente aferente de la Starlink sau “echivalent”, contractul cu o valoare de 25 de milioane lei fiind pus în SICAP. Starlink este o companie furnizoare de servicii satelitare de internet și comunicații mobile pentru 60 de țări din lume(inclusiv Ucraina) deținută de Elon Musk, prin Space X, cel mai bogat om din lume.

Armata are nevoie de aceste servicii ca să-și asigure comunicațiile în teatrele de operațiuni în care este prezentă și internet de înaltă performanță, în flux continu, atât pentru trupele în mișcare, cât și pentru forțele navale, este fundamentarea din caietul de sarcini al licitației.

“Acordul-cadru are ca obiectiv furnizarea de servicii si echipamente satelitare STARLINK sau echivalent pe 3 loturi, pentru o perioada de 3 ani, fara reluarea competitiei. Lotul 1 – Servicii business si echipamente satelitare STARLINK sau echivalent Lotul 2 – Servicii continentale si echipamente satelitare STARLINK sau echivalent Lotul 3 – Servicii si echipamente satelitare on-the-move STARLINK sau echivalent”, este descrierea achiziției.

Ofertele se deschid în 21 septembrie, departajarea lor se face în funcție de preț și de garanția acordată pe serviciile oferite.

Documentația aferentă acestei achiziții este avizată de șeful Agenției Spațiale și de Telecomunicații, locotenent-colonel Tudor Georgian.

Sursă foto: Unsplash

Comentarii

  1. Ce mai conteaza ca e 1000% mai scump ? Platim din banii prostilor. Orange-ul nu le ajunge ? Mari .pdf-uri nu trimit. + ca daca ar fi Instrastructura Infrastructura … Armata chiar n-are nevoie de broadband ! (nu c-ar fi Starlink..)

    Ma rog, ce nu stiti voi e ca Elon e detinut de Pentagon … Putina Istorie !

    Am scapat de rusi si-am devenit iobagii americanilor, not bad but not good !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *