Asociația de Petrol și Gaze din SUA, răspuns ironic după îndemnul lui Joe Biden de a scădea prețul la pompă: Se lucrează la asta domnule președinte

Redacția iul. 5, 2022 0 comentarii
joe biden, presedinte american, sua, statele unite, casa albă, washington

În timp ce în România toți marii benzinari au ieftinit carburanții cu 50 de bani, de la 1 iulie, după ce Guvernul a adoptat săptămâna trecută o OUG privind plafonarea prețurilor la carburanți, în SUA lucrurile stau ușor diferit după ce președintele Joe Biden a transmis sâmbără un mesaj pe Twitter către benzinării americani pentru a scădea prețul la pompă. Asociația de Petrol și Gaze din Statele Unite l-a ironizat pe Biden într-un răspuns la mesajul său de pe Twitter, spunându-i că se lucrează la acest lucru.

„Se lucrează la asta domnule președinte. Între timp, să aveți un 4 iulie fericit și vă rugăm să vă asigurați că stagiarul de la Casa Albă care a postat acest tweet se înregistrează pentru Econ 101 (cursul educațional – introducere în economie pentru începători) de la toamnă”, a scris Asociația de Petrol și Gaze din SUA pe Twitter. 

Președintele american Joe Biden a transmis sâmbătă un mesaj către companiile care dețin benzinării în Statele Unite, cerându-le să scadă prețul combustibililor la pompă. Liderul de la Casa Albă își motivează cererea cu argumentul că e război și că a crescut aprovizionarea inclusiv cu combustibil din rezerva strategică a SUA.

„Mesajul meu către companiile care dețin benzinării și stabilesc prețurile la pompă este simplu: sunt vremuri de război și pericol global. Scădeți prețul la pompă, astfel încât să reflecte costul pe care îl plătiți pentru produs. Acum”, a scris Joe Biden sâmbătă pe contul său oficial de Facebook.

La aproximativ o oră după această postare, Joe Biden a revenit cu un nou mesaj, în care arată că a aprovizionat piața inclusiv cu combustibili din rezerva strategică a Statelor Unite, pentru a determina o scădere a prețurilor la pompă.

„Fac tot ce îmi stă în putință pentru a crește aprovizionarea cu benzină și motorină pentru familiile și muncitorii americani. În timpul mandatului meu, am transferat o cantitate record de 1 milion de barili de petrol pe zi din ceea ce se numește Rezerva Strategică de Petrol, pentru a scădea prețurile la pompă. În același timp, i-am chemat pe aliații și partenerii noștri să ni se alăture, punând astfel o cantitate totală de 240 de milioane de barili de petrol în plus pe piață”, a mai arătat Joe Biden în mesajul său.

Nu este prima dată când Joe Biden cere ieftinirea combustibilului. Recent, el a cerut Congresului să suspende acciza la combustibili pentru trei luni, spunând că măsura este necesară pentru a mai scădea prețurile la pompă,. Totuși, el a recunoscut că doar această măsură nu este suficientă pentru a rezolva problema prețurilor tot mai mari la energie.

Sursa foto: Wikimedia Commons - Flickr / Gage Skidmore

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *