Asociația Pro Infrastructură : „Ne apucă toamna până se deschide legătura dintre Autostrada București Sud și Autostrada Soarelui”/E nevoie de o minune pentru Lotul Aktor în decembrie

Autostrada A 0 Sud Lot 2 Alsim API

Primul lot al Autostrăzii A 0 București Sud, legătura la Autostrada Soarelui A 2 București-Constanța nu poate fi deschis în iunie 2024, la termenul pe care l-au avansat constructorul (Alsim Alarko) și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ci mai degrabă în august sau chiar septembrie, potrivit Asociației Pro Infrastructură (API).

Invitat miercuri,  la TVR Info, Ionuț Ciurea, directorul executiv API a spus că ,,ne apucă toamna” până la deschiderea celor 10 kilometri dintre Popești-Leordeni și A2 (termen inițial din contract octombrie 2023) și a reiterat că este nevoie de o mobilizare mult mai bună a constructorului Aktor (Grecia) pentru a termina, la sfârșitul anului (contractual este aprilie 2024, asumat august -septembrie 2024) lotul 3 Bragadiru (DN6) – A 1 București-Pitești.

,,Veștile pentru legătura lotului 1 cu Autostrada A 2, din păcate nu sunt bune. Acolo mai au mult de lucru. Depinde de ce înțelege domnul Grindeanu de începutul sezonului estival. Este imposibil luna iunie, la cât mai au de lucru turcii. Eu aș spune chiar sfârșitul sezonului estival DN 4-A 2. Sper să nu ne apuce toamna, sfârșitul sezonului estival. Sper, totuși să fie august. Poate vor fi și niște penalizări. Pentru un constructor serios nu ar fi imposibil în iunie, dar nu este (n.r. serios). Au în continuare mult de lucru la nodul A 2, mult asfalt de așternut…”

Ciurea, despre lotul Aktor  (lotul 3 Bragadiru-A1) :

,,Cam 60 % stadiu. Dacă ne uităm la termenul contractual ar trebui să fie gata în aprilie, evident nu o să fie. Problema cu lotul 3 este că s-ar putea să nu fie gata nici anul acesta. Vorbim de un constructor care nu are putere de accelerare. Au ajuns totuși în iulie 2023 până la 50 %, iar acum fac 40 % în toamnă ? Eu sper să fie gata în decembrie pentru că sunt în urmă la toate structurile. Oameni buni, ei nu au grizile puse, au traversări, au noduri rutiere, e multă muncă la nodul rutier A 1 (n.r Ciorogârla). Dacă, printr-o minune termină în decembrie este o performanță, chinuit sunt 40 de procente, deloc ușoare.”

Termenele ministrului Grindeanu pentru Autostrada București Sud 

,,Undeva până în 15 aprilie vom da în circulație încă 13 kilometri, cei 6 de anul trecut terminați, dar care nu puteau fi utilizați plus cei 7 de pe lotul 1. Asta înseamnă 23 de kilometri pe A 0 Sud, urmând ca diferența de 10 kilometri până la Autostrada Soarelui la începutul verii. Pe lotul 3, (n.r A 1-Bragadiru) se vede o mobilizare mai bună față de luna ianuarie, se văd progrese, sper că termenele pe care le-a asumat, sfârșit de vară, început de toamnă să fie respectate. Îmi doresc ca anul acesta, când tragem linie, cu ceva luni bune înainte de sfârșitul anului să avem tot A 0 varianta sudică, 53 sau 52 de kilometri. Aici, pe primele 2 loturi lucrurile cât de cât sunt în program, nu există foarte mari amânări. ”

Comentarii

  1. Eu astept sa vad ce masuri va lua Grindeanu fata de Alarko si Aktor.
    Lentoarea si nesimtirea cu care lucreaza aceste doua companii este ceva de speriat. Sa nu mai zic de calitatea lucrarilor realizate de Alarko pe portiunea deschisa anul trecut din lotul 2. A fost mai mult decat edificator reportajul celor de la protv.
    Revenind la aceasta caricatura de om, Grindeanu, este o dovada cat se poate de clara a resursei umane de calitate execrabila din interiorul PSDNL.

  2. Promisiuni ca vin alegerile.. Ne cred prosti. Toate astea se vor întoarce. Brașov – Ploiești trage de timp pana în 2030. Dacă se apucau făceau în fiecare an câte 5 km și era gata pana acum

    • Daca nu gonea Orban ‘cel bun’ pe chinezi din PPP-ul semnat de Dancila, poate era gata. Slava Polu’ Dreptei!

  3. Cred ca din cele 8 firme turcesti care cauta sa se instaleze în tara trebuie făcut un tri crâncen. 2 maxim care sa lucreze. De greci nu mai zic ăștia de mult trebuie eliminați din orice proiect național.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *