Auchan și Carrefour ar discuta despre o posibilă fuziune (cotidian economic brazilian) / Banca Bryan Garnie vede mai degrabă posibil un schimb de active

Discuțiile Carrefour cu competitorii săi pentru posibile fuziuni sau achiziții nu sunt surprinzătoare, notează banca specializată în servicii de M&A Bryan Garnier, după ce cotidianul brazilian Valor Economico a publicat recent un articol care afirma că Auchan și Carrefour discută despre o posibilă fuziune la nivel global, transmite Bloomberg.

Contractați de Bloomberg, reprezentanții de comunicare ai Carrefour și Auchan au refuzat să comenteze.

Analistul Clement Genelot de la Bryan Garnier notează că CEO-ul Carrefour Alexandre Bompard lucrează la un nou plan strategic, cu mai multe țări susceptibil de a fi cedate, deschizând astfel calea unui proces mai amplu de ajustare a portofoliului de active.

O fuziune între cei doi giganți s-ar putea însă dovedi dificilă, având în vedere legislația antitrust din Franța și faptul că în această țară vor avea loc în curând alegeri prezidențiale, afirmă Genelot. Acesta subliniază că „nu dă cu adevărat credit” zvonurilor, dar un alt tip de acord ar putea fi avut în vedere, spre exemplu un schimb de active care să implice Spania și România/Polonia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *