Autoritățile locale au depus cereri pentru jumătate din fondurile alocate prin Fondul Local, din PNRR, la o săptămână de la deschiderea apelului de proiecte

Bani, investitie, planificare, pix / Foto: Pixabay.com

Peste 50% din fondurile alocate pentru Componenta 10 din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Fondul Local au fost accesate de autoritățile locale, la o săptămână de la deschiderea apelurilor de proiecte, anunță Ministerul Dezvoltării.

Au fost depuse 2.609 cereri pentru proiecte de dezvoltare a localităților și infrastructură prietenoasă cu mediul, potrivit datelor transmise de ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Apelul de proiecte pentru Fondul Local a fost deschis luni, 16 mai, și, în prezent, mai sunt disponibile 1,3 miliarde de euro din bugetul total de 2,7 miliarde.

Ministerul Dezvoltării, prin Fondul Local, finanțează construcția de locuințe pentru tineri și specialiștii din sănătate și învățământ, eficiente energetic. De asemenea, va reînnoi parcurile de vehicule destinate transportului public cu autovehicule nepoluante, pentru care se vor instala și puncte de reîncărcare, și va realiza piste pentru biciclete în vederea încurajării turismului verde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *