Autostrada A 10 Sebeş Turda : Lotul doi a ajuns la 90 % iar constructorul aşterne stratul de uzură- Drulă. Şanse tot mai mari pentru autostradă completă între Sibiu şi Cluj Napoca

Asfaltare pe A 10

Lotul doi al Autostrăzii A 10 Sebeş – Turda a ajuns la un stadiu fizic de execuţie de 90 % iar constructorul Aktor din Grecia aşterne ultimul strat de asfalt (stratul de uzură) a anunţat, pe pagina sa de Facebook, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. Tronsonul dintre Alba Iulia Nord (Pârâul Iovului) şi Aiud are o lungime de 24 de kilometri şi ar urma să fie deschis circulaţiei până la sfârşitul anului conform termenului pe care şi l-a asumat constructorul, după aprox. 4 ani de întârziere.

Ministrul Drulă spune că lucrările sunt monitorizate şi se fac toate eforturile pentru ca antreprenorul să respecte graficele fără a oferi însă, certitudinea deschiderii circulaţiei : ,,A10 SEBEȘ-TURDA – SE AȘTERNE ULTIMUL STRAT DE ASFALT PE LOTUL 2. STADIUL LUCRĂRILOR: 90%

Lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda este unul dintre proiectele prioritare pentru România.

Pe cei 24,2 km ai tronsonului – de la Pârâul Iovului la Aiud – a început turnarea covorului final de asfalt. Se mai lucrează la:

montarea de parapete,

spațiile de servicii,

sistemul de scurgere a apelor,

iar la viaductul peste calea ferată de la Teiuș se execută ultimele umpluturi.

Facem toate eforturile să ne asigurăm că antreprenorul își respectă graficele asumate, astfel încât anul acesta să circulăm pe întreaga autostradă Sebeș-Turda.” a explicat ministrul.

Deschiderea lotului 2 al Autostrăzii A 10 Sebeş – Turda va permite circulaţia pe autostradă completă de la Sibiu la Turda şi Cluj Napoca. Contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 2 a fost semnat cu antreprenorul Aktor în 2014 iar lucrările costă 549 milioane lei, fonduri europene.

Sursa Foto : Cătălin Drulă/Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *