Autostrada Unirii (A8), lotul de munte Pipirig – Leghin: Depunerea ofertelor a fost prelungită, pentru clarificări. Contract de peste 3 miliarde lei pentru lotul cu 7 tuneluri

Autostrada Bucuresti Sud, lotul 3

Compania de Drumuri a prelungit pentru 10 iulie (termen anterior 25 iunie) depunerea ofertelor pentru proiectarea și execuția lotului de munte Pipirig – Leghin pe secțiunea de munte a Autostrăzii Unirii (A8), arată datele din SEAP. Lotul Pipirig – Leghin are o lungime de 19 kilometri și valoarea contractului este cuprinsă între 3,3 și 3,8 miliarde lei. Pe traseu vor fi construite 7 tuneluri cu o lungime totală de 1,4 kilometri și alte 46 structuri: poduri, pasaje viaducte. Durata contractului este de 4 ani (12 luni proiectare și 36 luni execuție).

Lotul Pipirig – Leghin este al doilea lot lansat în licitație pe secțiunea de munte după Miercurea Nirajului – Sărățeni (23 km), publicat în SEAP la începutul lunii aprilie (și aici a fost prelungită depunerea ofertelor, până pe 4 iulie).

„Obiectul contractului il reprezinta proiectarea si executia Autostrazii Târgu Mureș – Târgu Neamț: Sectiunea II: Miercurea Nirajului – Leghin, km 22+000 – km 181+195: Lot 2c: Pipirig – Vanatori Neamt (Leghin), in lungime de aproximativ 19,3 km, si include realizarea a 7 tuneluri in lungime totala de aproximativ 1,44 km, in conformitate cu prevederile contractului de lucrari”, se arată în SEAP.

Sursa Foto CNAIR

„Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin) va avea are o lungime de 19,3 km, iar pe traseu vor fi construite 7 tuneluri cu o lungime totală de 1,44 km:

– tunel bidirecțional (490m) situat în apropierea localității Pîțîlingeni
– tunel unidirecțional pe calea 1 (90m) situat în apropierea localității Pîțîligeni;
– tunel bidirecțional (70m) situat în apropierea localităților Pîțîligeni-Stînca;
– tunel bidirecțional (130 m) situat în apropierea localităților Pîțîligeni-Stînca;
– tunel unidirecțional pe calea 1 (80 m) situat în apropierea localităților Pîțîligeni-Stînca;
– tunel bidirecțional cu (300 m ) situat în apropierea localității Stînca

– tunel bidirecțional cu (280 m) situat în apropierea localității Stînca.” -anunța pe 26 aprilie, șeful CNAIR, Cristian Pistol.

Ofertele pot fi depuse până pe 25 iunie 2024, dar nu este exclus să fie depuse solicitări de clarificare și pentru prelungirea termenului de depunere a ofertelor. Prețul ofertei reprezintă 40 % din punctaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *