Azi, în Marea Britanie, începe licitația pentru acțiunile retailerului Morrisons

bani, euro, monede

Astăzi începe o licitație pentru a decide cine câștigă o luptă de șase luni și 10 miliarde de dolari pentru lanțul britanic de supermarketuri Morrisons, rezultatul urmând să fie anunțat mai târziu.

Licitația de o zi pune grupul american de capital privat Clayton, Dubilier și Rice în fața unui consorțiu condus de Softbank deținut de Fortress Investment Group.

Morrisons, cu sediul în Bradford, nordul Angliei, a început ca comerciant de ouă și unt în 1899. Și-a listat acțiunile în 1967 și este al patrulea magazin alimentar din Marea Britanie după liderul de piață Tesco, Sainsbury’s și Asda.

Bătălia pentru Morrisons este cea mai de seamă dintre ofertele pentru companiile britanice din acest an, reflectând apetitul capitalului privat pentru active generatoare de numerar.

Grupul de preluare, care guvernează procesul pentru tranzacțiile de M&A din Marea Britanie, a trecut la o licitație deoarece niciunul dintre ofertanți nu și-a declarat ofertele finale. Concursul va consta în maximum cinci runde.

În primul, oricare dintre ofertanți își poate crește oferta. În cazul în care niciunul dintre ele nu face acest lucru, oferta CD & R  câștigă.

În cazul unei oferte mai mari în prima rundă, celălalt ofertant își poate ridica propria ofertă în trei runde ulterioare. Dacă încă nu există câștigător, ambii ofertanți pot face o ofertă mărită într-o a cincea și ultima rundă.

Pentru a preveni o remiză, orice ofertă a cincea rundă a Fortress trebuie să fie la un număr „par” de pence, în timp ce CD&R trebuie să liciteze un număr „impar” de pence.

Comitetul va face o declarație după finalizarea licitației și, deși Morrisons are timp până marți până să-și facă recomandarea, ar putea face o declarație încă de sâmbătă, după reunirea consiliului său.

Acțiunile Morrisons s-au închis vineri la 297 pence.

Atât CD&R, cât și Fortress s-au angajat să păstreze sediul central al Morrisons din Bradford și echipa sa de conducere existentă condusă de CEO-ul David Potts, să își execute strategia, să nu-și vândă proprietatea și să mențină ratele salariale ale personalului.

Cu toate acestea, angajamentele nu sunt obligatorii din punct de vedere juridic.

Foto: Moneda euro / Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *