Banca americană Citi avertizează că prețul petrolului s-ar putea prăbuși la 65 de dolari până la sfârșitul anului din cauza recesiunii

Redacția iul. 5, 2022 3 comentarii
sonda petrol titei sursa pexels

Petrolul brut s-ar putea prăbuși la 65 de dolari pe baril până la sfârșitul acestui an și la 45 de dolari până la sfârșitul anului 2023, în cazul în care o recesiune care afectează cererea se va produce, a avertizat Citigroup, una dintre cele mai mari bănci din SUA, scrie Bloomberg.

Această perspectivă se bazează pe absența oricărei intervenții din partea producătorilor OPEC+ și pe un declin al investițiilor în petrol, au declarat într-un raport analiștii Citigroup. Țițeiul Brent s-a tranzacționat ultima dată aproape de 113 dolari pe baril.

Prețul petrolului a crescut în acest an în urma invaziei din Ucraina, iar băncile încearcă acum să traseze cursul său până în 2023, în condițiile în care băncile centrale majorează ratele dobânzilor și riscurile de recesiune cresc.

Perspectivele Citi au comparat actuala piață energetică cu crizele din anii 1970. În prezent, economiștii băncii nu se așteaptă ca SUA să intre în recesiune.

sursa foto: Pexels

Comentarii

 1. si scrieti de parca ar fi un lucru rau. barilul la 65 inseamna preturi mai mici pe linie, de la energie si pana la mobila, mancare si imbracaminte. plus o crestere a rentabilitatii transportului rutier de marfa.

  nu cred insa ca pretul va scadea la un asemenea nivel, deoarece opec va interveni prompt si va reduce productia.

  criza nu o vad insa.

 2. Celebra bancă JPMorgan: Prețul petrolului ar putea atinge un nivel „stratosferic” de 380 de dolari pe baril

  Redacția IUL. 2, 2022 0 comentarii
  platforma extractie petrol
  🤔😂😂😂
  NO coment
  Ridicoli

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *