Banca Centrală a Ungariei spune că sistemul bancar al țării este pregătit să facă față riscurilor provocate de războiul din Ucraina

Redacția mai 25, 2022 0 comentarii
bani, euro

Sistemul bancar ungar este pregătit să facă faţă riscurilor în creştere provocate de războiul din Ucraina, nivelul capitalului şi al lichidităţilor permiţând creditorilor să fie rezilienţi chiar în cazul în care conflictul se prelungeşte, se arată într-un raport publicat miercuri de Banca Centrală a Ungariei (NBH), transmite MTI, potrivit Agerpres.

“Sectorul bancar are rezerve semnificative de lichidităţi, care oferă o protecţie solidă în contextul riscurilor ridicate. Conform testelor de stres, sectorul îndeplineşte cerinţele autorităţilor de reglementare privind nivelul capitalului şi al lichidităţilor, chiar şi în cazul unui scenariu advers”, se arată în Raportul de stabilitate financiară al NBH.

Nivelul împrumuturilor bancare către companiile cele mai afectate de preţul ridicat al energiei şi al materiilor prime este de aproximativ 2.000 miliarde de forinţi (5,2 miliarde de euro) sau aproximativ o cincime din întregul portofoliu de credite corporate. Împrumuturile către cele mai vulnerabile companii, în industria chimică şi în industriile care depind de materiile prime metalice, se ridică la 620 miliarde de forinţi, a explicat Balint Dancsik, director în cadrul NBH.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.