BREAKING Banca Centrală Europeană reduce dobânzile pentru prima dată din 2019

Dobanda de interventie pexels.com Foto: Pexels.com

Banca Centrală Europeană a redus joi dobânzile, mișcare așteptată la scară largă de piețe și economiști, dar în ciuda unor presiuni inflaționiste care persistă. BCE a anunțat o reducere a ratei dobânzii principale de la un maxim istoric de 4% la 3,75%, scrie BBC.

Se așteaptă ca Banca Centrală Europeană (BCE) să înceapă joi ciclul de tăiere a dobânzilor, în ciuda inflației pe categoria servicii care a dat semne de accelerare în luna mai și a faptului că Rezerva Federală (Fed) a Statelor Unite, banca centrală americană, a semnalat în ultima perioadă că va menține dobânzile la un nivel ridicat pentru o perioadă ceva mai îndelungată de timp.

Phillip Lane, economistul-șef al BCE, a confirmat într-un interviu acordat săptămâna trecută Financial Times anticipațiile din piață cu privire la scăderea dobânzilor. Lane a respins ideea că scăderea dobânzilor înaintea băncii centrale americane ar putea să se dovedească contraproductivă sau să aibă efecte adverse.

ANALIZĂ. Madame Lagarde și BCE-ul își fac independența de Fed. Banca centrală europeană va începe scăderea dobânzilor, deși banca centrală americană încă se bate cu inflația / Riscuri majore la adresa monedei euro

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: