Banca rusă Sberbank îşi închide divizia de investiţii din Londra

Redacția apr. 2, 2022 0 comentarii
Sberbank

Sberbank, cea mai mare bancă din Rusia, a anunţat vineri că îşi închide operaţiunile diviziei sale de investiţii Sberbank CIB din Londra, după ce a reevaluat potenţialul economic al unităţii sale din Marea Britanie, transmite Reuters, citat de News.ro.

„Sberbank opreşte activitatea biroului său din Londra, Sberbank CIB (UK) Limited. Suntem în contact cu autoritatea locală de reglementare, FCA, şi, în conformitate cu legea, ne vom închide activităţile, îndeplinind toate obligaţiile faţă de clienţii noştri”, a afirmat Sberbank într-un comunicat.

Banca a precizat că membrii personalului esenţial îşi continuă activităţile în conformitate cu atribuţiile lor.

Sberbank, cea mai importantă instituţie de credit din Rusia, a anunţat pe 2 martie că părăseşte piaţa europeană, deoarece sucursalele din Europa se confruntă cu un flux considerabil de numerar, iar angajaţii şi proprietăţile sale sunt, astfel, ameninţate.

Măsurile fără precedent luate de naţiunile occidentale pentru a izola economia şi sistemul financiar din Rusia din cauza invaziei ruse în Ucraina includ sancţiuni asupra băncii centrale şi excluderea unora dintre băncile sale din sistemul global de plăţi SWIFT.

Sberbank, care are sucursale în Austria, Croaţia, Germania şi Ungaria, printre alte state, avea declarate active europene în valoare de 13 miliarde de euro la 31 decembrie 2020.

 

Sursa foto: Sberbank / Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *