Banca Transilvania cumpără Țiriac Leasing

Redacția ian. 14, 2022 0 comentarii
Banca Transilvania

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România, a semnat un acord pentru a cumpăra Țiriac Leasing de la Țiriac Group, scrie Bloomberg.

Tranzacția este așteptată să se încheie în prima parte a acestui an, după ce va primi toate aprobările necesare din partea autorităților.

Prețul pentru achiziția unității de leasing nu a fost încă dezvăluit. La data tranzacției, Țiriac Leasing avea active totale de 213 milioane de euro.

„Această mișcare strategică a Banca Transilvania este menită să sporească implicarea BT într-un model de afaceri de nișă care schimbă jocul pe piața auto și să consolideze poziția BT cu servicii alternative de finanțare”, arată compania, într-un comunicat.

„Țiriac Leasing activează pe piață de peste 20 de ani, timp în care a dezvoltat un portofoliu diversificat de produse de leasing, prezentând o specializare recunoscută în sectorul auto, care va genera un aport relevant pentru Grupul Financiar Banca Transilvania. La data acestei tranzacții, Țiriac Leasing are active de 213 milioane de euro, finanțând de-a lungul timpului peste 37.000 de clienţi”, a transmis BT, vineri.

Compania de leasing din Grupul Financiar Banca Transilvania, BT Leasing (BTL), este la rândul său pe piață de peste 20 de ani, timp în care a susținut peste 10.000 de clienți și a încheiat peste 20.000 de contracte, iar în 2018 a fuzionat cu ERB Leasing. BTL are active de 1,366 milioane de lei. În 2021, o altă companie de profil a intrat în Grupul BT, Idea::Leasing.

Grupul Financiar Banca Transilvania va beneficia în urma finalizării tranzacției de expertiza echipelor celor două entități specializate în leasing financiar, de un portofoliu reunit și de o varietate extinsă a ofertei de servicii și produse derivate.

Banca Transilvania a făcut prima achiziţie în 2015, Volksbank România, urmată în 2018 de Bancpost, ERB Retail Services și ERB Leasing, respectiv de Idea::Bank, Idea::Leasing şi Idea::Broker de Asigurare, în 2021.

Consultanții în tranzacția Țiriac Leasing – Banca Transilvania au fost: PwC, D&B DAVID și BAIAS S.C.A. – pentru Banca Transilvania, respectiv – Filip & Company pentru Grupul Țiriac.

 

Sursa foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *