Bardonecchia, stațiunea de schi din vestul Europei cu cele mai prietenoase prețuri. Cât costă skipassul, o cafea și un sendviș pe pârtie

Bardonecchia Foto: Bardonecchia / site oficial

Bardonecchia a fost încoronată recent drept stațiunea de schi cu cel mai bun raport calitate-preț din Europa, devansând stațiunile bulgărești Boroveț și Bansko, renumite pentru prețurile accesibile, potrivit The Times.

Din 36 de stațiuni europene evaluate, Post Office Travel Money și Crystal Ski Holidays au constatat că Bardonecchia este cea mai ieftină destinație de schi pentru turiștii britanici, o săptămână pe pârtii costând aproximativ 620 de euro pentru un adult (fără zboruri și cazare).

O cafea costă 1,7 euro, un skipass de o zi costă 45 de euro, iar apartamentele pot fi închiriate pe Airbnb cu pețuri de 110 euro pe noapte.

Bardonecchia oferă la dolce vita la un preț accesibil, scrie The Times.

Pe pârtie, un sendviș (panini) costă 4,6 lire euro, iar faimosul cocktail bombardino – 3,5 euro.

În Bardonecchia poți ajunge după o oră de condus pe autostradă de la aeroportul din Torino. Orășelul medieval e situat la 1.300 de metri altitudine, în apropierea graniței cu Franța. La mică distanță de baza pârtiei turiștii pot găsi Via Medail, o stradă pietonală pplină de magazine, restaurante și terase.

Stațiunea italiană are 100 km pârtii şi 23 instalaţii de transport pe cablu. Pârtiile sunt atât de bune, încât au găzduit toate competiţiile de snowboard din cadrul Jocurilor olimpice de la Torino din 2006.

Foto: Bardonecchia / site oficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *